Sterke overwinning handbalsters Saturnus'72

10 March 2019, 18:26 uur
Sport
mainImage
Keepster Chantal Daalder speelde een sterke wedstrijd

De dames van Saturnus'72 deden zaterdag wat van hen werd verwacht. Winnen bij rode lantaarndrager Twist 2 in Vlaardingen.

Verdedigend speelde Saturnus een sterke wedstrijd, met maar vier tegentreffers in de eerste helft. Keepster Chantal Daalder speelde een ijzersterk duel. Ook aanvallend liep het goed met de opvallend sterk spelende A-junior Brit Vlasblom. Binnen 90 seconden stond er al 0-3 op het scorebord en was de eerste klap uitgedeeld. Bij rust was de stand opgelopen tot 4-10.

Twist kon hier weinig tegenover stellen. Ook in deel twee was Saturnus verreweg de beste van de twee. Saturnus drukte door en speelde haar eigen spel. Een opbouwende lijn van een basis ploeg die wekelijks wordt aangevuld met spelers uit het tweede en/of de A junioren. Met name de aanvulling uit de jeugd stemt tot tevredenheid. "De gezamenlijke training betaald zich uit. De A junioren werden kampioen en kunnen goed mee binnen het eerste. Ik ben dan ook zeer positief gestemd over de toekomst", vertelde trainer Dylan Muller na afloop van de ruim met 11-22 gewonnen wedstrijd.

Aanstaande zaterdag om 19.00 uur komt Ventura 3 op bezoek. Het is tevens een ploeg die in de middenmoot bivakkeert en opnieuw een graadmeter om te zien waar de ploeg nu staat.