Stengs ondergaat knieoperatie en staat meerdere weken aan de kant

29 August 2024, 09:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord kan voorlopig niet beschikken over Calvin Stengs. De middenvelder moet zich aan zijn linkerknie laten opereren en staat meerdere weken aan de kant, meldt de Rotterdamse club.

De achtvoudig international was eerder deze maand dicht bij een transfer naar Charlotte FC, maar volgens veel media twijfelde de Amerikaanse club aan de fitheid van Stengs, na de zware knieblessure die hij als speler van AZ in 2017 had opgelopen. Zeven jaar geleden ging het om zijn rechterknie.

Stengs, die zich deze week al laat opereren, is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord. In 46 wedstrijden scoorde hij negen keer en gaf hij twintig assists.

Blessure

"Door een moment in de wedstrijd tegen Sparta heb ik een blessure opgelopen aan mijn linkerknie", schrijft Stengs op Instagram aan de fans van Feyenoord. "Hoewel ik er daarna in de wedstrijd geen last meer van had - en het niet dezelfde knie is waar ik eerder zwaar aan geblesseerd ben geraakt - blijkt een operatie toch noodzakelijk om hier goed van te herstellen. Een slechter moment hiervoor kan ik bijna niet bedenken. Het seizoen is pas net begonnen en ik was 'ready to go'. Ik ga er dan ook alles aan doen om goed en zo snel mogelijk terug te keren."

Feyenoord behaalde uit de eerste drie competitieduels 5 punten.


Door: ANP