Stengs: mooi om terug te zijn bij Oranje en hattrick te maken

22 November 2023, 09:12 uur
Sport
mainImage
ANP

Oranje-international Calvin Stengs kon tevreden terugkijken op de 6-0-zege in Faro op Gibraltar. De 24-jarige Feyenoorder tekende voor een hattrick in zijn eerste wedstrijd voor het Nederlands elftal in ruim 2,5 jaar tijd. "Sowieso leuk om terug te zijn en dat je dan ook nog drie goals mag maken, heel mooi", aldus de aanvaller.

Stengs opende in de 10e minuut de score en maakte na rust de 4-0 en de 5-0. "Iedereen verwacht een hoge uitslag en goed voetbal", zei Stengs bij de NOS. "Ik denk dat we het goed hebben gedaan na die vroege goal van mij. We zijn rustig gebleven."

Stengs keerde afgelopen zomer na twee jaar afwezigheid terug in de Nederlandse competitie. "Je bent meer in de picture als je in de Nederlandse competitie speelt en het is ook een gevolg van goed spelen", zei hij over zijn terugkeer in Oranje.

Voor Stengs was het de eerste keer dat hij als maker van een hattrick de wedstrijdbal mocht hebben. "Misschien moet ik er zo wat handtekeningen op laten zetten", lachte de Feyenoorder.

 


Door: ANP