Stengs baalt van onnodige nederlaag van Feyenoord bij Lazio

8 November 2023, 09:00 uur
Sport
mainImage
ANP

"Dit was echt zo onnodig", stamelde Calvin Stengs na de nederlaag van Feyenoord bij Lazio (1-0) in de Champions League. "Voor mijn gevoel hebben we zoveel goed gedaan en toch staan we met lege handen. Ze krijgen één kans en die gaat er meteen in. Welkom in de Champions League kan je dan zeggen. Maar het is gewoon super zuur."

De 24-jarige Stengs deed zijn verhaal terwijl even verderop de spelers van Lazio feestvierden. Ze schreeuwden het uit, van blijdschap en opluchting. Ook sloegen ze met beide handen op de muren van de kleedkamer. "Ach, dat snap ik wel", reageerde Stengs gelaten. "Twee weken geleden verloren ze kansloos bij ons. En nu slagen ze er toch in om te winnen. Dan maakt het niet veel uit of die zege terecht is. Het gaat om de punten."

Feyenoord deed veel goed tegen de huidige nummer 10 van de Serie A. "Ik vond ons denk ik nog beter spelen dan in de uitwedstrijd tegen Atlético", verwees Stengs naar een nederlaag in Madrid (3-2). "Alleen in het eerste kwartier hadden we het lastig. Daarna lieten we de bal lopen en werden we sterker en sterker. Ik zag net dat we 65 procent van de wedstrijd de bal hadden. Maar daar hebben we nu helemaal niets aan."

Kansen

Lazio schoot eenmaal op het doel van Feyenoord. Dat was voldoende voor een nipte en zwaarbevochten zege. Want Ciro Immobile strafte een foutje van Quinten Timber genadeloos af in blessuretijd van de eerste helft. "Quinten weet ook wel dat hij zo'n fout niet mag maken", zei Stengs. "Maar zulke dingen kunnen gebeuren. Waren wij maar zo meedogenloos geweest in de afronding. We hebben veel meer kansen gekregen. Giménez was gevaarlijk en Ueda scoorde zelfs nog bijna in de slotminuut. Het leek wel of de bal er niet in mocht."

Zo verzuimde Feyenoord een uitstekende uitgangspositie op een plek in de achtste finales van de Champions League te verwerven. De club zakte van de eerste naar de derde plaats in de poule, met een achterstand van 2 punten op Atlético en 1 punt op Lazio. "We hebben het ons zelf niet makkelijker gemaakt", zei Stengs. "Maar we hebben alles in eigen hand voor de laatste twee groepsduels. Twee keer winnen is zeker voldoende."

"We staan er weer goed voor als we thuis van Atlético winnen", zei Stengs over de volgende groepswedstrijd in de Champions League. "Daarna spelen we nog uit bij Celtic. Ik zie zeker nog kansen voor ons in deze poule, maar we moeten er zondag eerst in de competitie staan tegen AZ. Na onze thuiszege op Lazio stelden we teleur bij FC Twente. Hopelijk hebben we daarvan geleerd. Want het is heel belangrijk om nu wel van AZ te winnen."

 


Door: ANP