Sportcompetities zijn nu al flink verstoord door corona

26 September 2020, 10:47 uur
Sport
mainImage
John van Neuren

Het nieuwe sportseizoen is amper begonnen, maar het regent al afgelastingen, uitgestelde wedstrijden en meldingen van gesloten sportparken. Nu de tweede coronagolf over het land trekt, is in veel sporten van een normaal verloop van de competitie al geen sprake meer. Dat meldt Trouw.

Veel georganiseerde (team)sporters zijn tussen de 20 tot 35 jaar, de leeftijdscategorie met een hoog aantal besmettingen met Covid-19. Ze trainen en spelen samen, ook in contactsporten, en reizen geregeld samen in een auto naar uitwedstrijden. De strenge regels, vanuit de bond en sportkoepel NOC-NSF in protocollen beschreven, blijken moeilijk na te leven. Als één teamlid besmet is, is de kans reëel dat het halve team in quarantaine moet.

De KNVB, met 1,2 miljoen leden veruit ’s lands grootste sportbond, zag in de eerste weken van het prille voetbalseizoen hoe als gevolg van de coronapandemie al honderd wedstrijden van eerste (standaard)elftallen zijn afgelast of uitgesteld. Ook bij indoorsporten gaat er een streep door veel wedstrijden.


Door: ANP