Sparta's RVC-lid Simon de Jong overleden

14 November 2023, 17:53 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Sparta geeft met droefenis kennis van het overlijden van Simon de Jong, lid van de Raad van Commissarissen. Hij was vele jaren een van de belangrijkste geldschieters van Sparta, de club die hij vanaf zijn vijfde jaar al volgde.   

In 2007 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van Sparta, mede vanwege zijn steun in de periode dat het voortbestaan van de club in gevaar kwam. Als één van de leden van de ‘Sponsorgroep’ speelde hij een belangrijke rol bij het herstel en de wederopstanding van de club. In het seizoen 2009-2010 was Simon de Jong voorzitter van de RvC en de afgelopen jaren was hij in verschillende rollen als bestuurslid verbonden aan de club.

Al in de jaren ’90 was Simon de Jong zeer betrokken en met Econosto als shirtsponsor van Sparta. ''Hij is een groot Spartaan en wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor de club betekend heeft,'' zo meldt de clubsite.

Bij de eerstvolgende wedstrijd van Sparta zal een minuut stilte in acht worden genomen en speelt de club met rouwbanden ter nagedachtenis.