28 September 2024, 23:15 uur
Sport
mainImage
ANP

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar op een gelijkspel op het Kasteel (1-1).

Sparta heeft 10 punten aan de eerste zeven competitieduels overgehouden. Fortuna Sittard heeft 3 punten minder. De bezoekers uit Limburg konden beter leven met het gelijkspel dan de thuisploeg uit Rotterdam.

Teo Quintero kopte Sparta al in de derde minuut op voorsprong, op aangeven van Pelle Clement. Ezequiel Bullaude maakte in de 31e minuut gelijk. De door Feyenoord verhuurde aanvaller kopte vallend raak na een voorzet van Ivo Pinto. Hij scoorde vorige week ook al tijdens het verloren duel met PSV (1-3). Arno Verschueren en de ingevallen Metinho verzuimden in de tweede helft voor Sparta te scoren. Bullaude miste nog een grote kans voor Fortuna Sittard.

Sparta zette in de slotfase nog wel aan, maar dat leverde geen grote kansen meer op.