Sparta houdt ongeslagen reeks vast met gelijkspel bij NEC

28 January 2023, 23:10 uur
ANP
Maurice Steijn.

Sparta is bij NEC voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen gebleven in de Eredivisie. De Rotterdammers van coach Maurice Steijn speelden in De Goffert in Nijmegen 1-1. Sparta komt door de zege op 33 punten en blijft zesde. NEC dat voor de elfde keer dit seizoen gelijkspeelde, staat negende en heeft 10 punten minder.

Arno Verschueren maakte de openingstreffer voor Sparta. De Belg kopte hard binnen uit een corner van Vito van Crooij. Invaller Pedro Marques schoot tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen.

Sparta ging met het nodige vertrouwen naar Nijmegen. De ploeg was al zeven duels ongeslagen in de Eredivisie en doelman Nick Olij stond sinds de hervatting nog geen enkel doelpunt toe in de competitie.

NEC was in de eerste helft dicht bij de eerste treffer op Olij. Olij bracht redding op een vrije trap van Elayis Tavsan en Mikkel Duelund schoot vlak voor rust uit de draai naast.

In de tweede helft kreeg Dirk Proper een enorme kans om de score te openen. Hij kwam vrij voor Olij, maar de keeper redde knap. Uit een corner kopte Verschueren vervolgens de 0-1 binnen. Invaller Marquez, net in het veld, speelde zich in de 80e minuut goed vrij en beëindigde met een raak schot de reeks van Olij. De keeper van de Rotterdammers redde het punt nog door diep in blessuretijd een kopbal van Landry Dimata te stoppen.