Sluiting zwembaden verhindert hervatting waterpolocompetitie

15 December 2020, 12:25 uur
Sport
mainImage
ANP

De Nederlandse waterpoloclubs uit de eredivisie houden nog een sprankje hoop, maar ze weten dat de kans minimaal is dat de competitie op korte termijn hervat kan worden. Vorige week dinsdag kregen ze goed nieuws, toen het kabinet toestemming gaf aan topsportcompetities om op 17 december weer van start te gaan. Zes dagen later kondigde premier Mark Rutte echter aan dat alle binnensportlocaties per direct dicht gaan, waaronder de zwembaden.

"Vorige week ging de vlag uit, omdat we weer mochten beginnen. Maar nu moeten de zwembaden dicht", zegt voorzitter John Jansen van AZC uit Alphen aan den Rijn, de koploper in de mannencompetitie. "En gaat het bad alleen voor ons open? Ik weet bijna zeker dat dit niet reëel is."

Technisch coördinator Rob van de Blaak van Polar Bears, de nummer 1 bij de vrouwen, houdt hoop. "Het gaat in totaal om zestien, zeventien zwembaden in Nederland waar de clubs uit de eredivisie in trainen en spelen. Als die allemaal zeggen: 'we geven jullie de sleutel, jullie kunnen erin', dan is het mogelijk. Maar het is ook hopen tegen beter weten in."


Door: ANP