Slot is blij met Feyenoord maar kijkt respectvol naar PSV

12 November 2023, 22:48 uur
Sport
mainImage
ANP

Arne Slot was een tevreden trainer na de 1-0-zege van Feyenoord op AZ. "Afgelopen dinsdag gaven we één kans weg tegen Lazio en verliezen we met 1-0", zei hij. "Ik zie onze duels met AZ als topwedstrijden. En nu hebben we volgens mij geen enkele kans weggegeven. Dus we hebben weer een stap gezet."

Quinten Timber was de grote uitblinker bij Feyenoord, niet alleen door zijn winnende doelpunt. "Hij is vorig seizoen best veel geblesseerd geweest", zei Slot. "Zoals wel meer spelers had hij moeite met ons programma. Maar hij wordt steeds beter en sterker. Of hij niet naar het Nederlands elftal moet? Daar ga ik niet over, maar misschien zou hij daar niet misstaan."

Feyenoord is naar de tweede plaats van de ranglijst geklommen. Maar de achterstand van 7 punten op koploper PSV is fors. "We scoren in punten ongeveer net zo goed als afgelopen seizoen toen we kampioen werden", zei Slot. "Dus wat PSV doet, dat is erg knap. Ze hebben nog geen punt verloren en winnen tot dusver alle competitieduels ook eenvoudig."

Toch ziet Slot nog zeker titelkansen voor Feyenoord. "We spelen nog twee keer tegen ze en iedere ploeg kan een mindere fase in het seizoen krijgen. Dan moeten we er staan. Maar het is echt ongelooflijk jammer dat we al zoveel punten achter staan."

 


Door: ANP