Slot hoopt dat het Legioen geen seconde stil is tegen Atlético

27 November 2023, 15:34 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot denkt dat de supporters van Feyenoord dinsdagavond het verschil kunnen maken in het thuisduel met Atlético Madrid in de Champions League. Hij hoopt daarom dat het tijdens de wedstrijd geen seconde stil zal zijn in De Kuip. "Het is of zingen, fluiten of toejuichen en niet anders", luidde zijn oproep aan het Legioen.

Feyenoord haalde een hoog niveau tijdens het uitduel met Atlético, maar toch gingen de Rotterdammers onderuit in Madrid (3-2). "Dat komt omdat we te veel kansen nodig hadden", zei Slot die de geschorste Santiago Giménez moest missen in Spanje. "Maar onze fans kunnen nu het verschil maken."

"Het verschil tussen de uitwedstrijd en thuiswedstrijd is dat ik bij een uitwedstrijd vooral op zoek ben naar controle, omdat er een groot verschil is tussen de emotie van de fans thuis en uit", vervolgde Slot. "Die emotie probeer je een beetje uit te schakelen door controle te hebben over de wedstrijd. Dinsdag ben ik ook op zoek naar controle, maar ben ik ook op zoek naar een ongelooflijke energieboost voor ons als team. We zullen 95 minuten lang aan moeten staan. Ik hoop ook dat onze fans beseffen dat ze ook 95 minuten aan moeten staan. En dat er geen seconde mag zijn waarin we even stilstaan, dat geldt zowel voor ons als team als onze fans."

Feyenoord plaatst zich voor de achtste finales van de Champions League als het Atlético Madrid verslaat en Lazio punten laat liggen tegen Celtic. De Rotterdammers vervolgen het Europees avontuur in de tussenronde van de Europa League als ze verliezen van Atlético en Lazio van Celtic wint. Feyenoord sluit de groepsfase van de Champions League op 13 december af met een uitwedstrijd tegen Celtic.


Door: ANP