Slikkerveer wint in slotfase van MSV ’19

15 October 2018, 06:55 uur

Slikkerveer speelde op het eigen Reijerpark voor het eerst in de geschiedenis in competitieverband tegen MSV ’19 uit het Utrechtse plaatsje Montfoort. Meteen in de eerste minuut kregen de bezoekers al een kansje, maar Iwan Tewelde en Boy van Reede blokkeerden het eerst schot op doel ten koste van een corner. Daarna volgde voor beide teams een aftastende fase. Pas in de tiende minuut kreeg Slikkerveer haar eerste kans. Jesse Ringlever zette met een lobje Cerezo Fung-A-Wing vrij voor de keeper, maar uit de draai raakte Cerezo de bal niet helemaal goed en ging de bal naast. Daarna volgden er wat afstandsschoten voor beide teams zonder resultaat. Chevillio Halden schoot net naast, maar dat was het wel voor Slikkerveer. Slikkerveer stond het eerste half uur goed onder druk en lag het initiatief bij de bezoekers. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft kon Slikkerveer het initiatief overnemen. In de 32-ste minuut zag Iwan Tewelde zijn inzet tot corner gestompt. Vijf minuten later was het Chevillio Halden die Ackeo Liefden goed diep stuurde, maar net voor de goal zat er nog een verdediger goed tussen. In de 40-ste minuut was het wel raak. Chevillio Halden zette voor vanaf de flank op Rene Beute, die geweldig uithaalde met een streep: 1-0. In de blessuretijd van de eerste helft waren de bezoekers heel dichtbij de gelijkmaker, maar hield Patrick Werkhoven zijn team op de been. Eerst werd een vrije trap hard ingekopt door Wouter Scholman, maar Patrick tikte de bal corner. Daarna volgde een aanval door het centrum, waarbij Werkhoven tot twee keer toe redde op een inzet van dichtbij. Op de derde inzet was hij kansloos, maar Jort van Geffen stond in buitenspel positie toen hij de bal uit de rebound binnen werkte. Het bleef zodoende 1-0 tot aan de rust.
In de tweede helft opende Slikkerveer meteen met een kans voor Chevillio Halden. Echter zijn schot werd door doelman Oostrom bij de eerste paal gekeerd. In de 58-ste minuut had Cerezo Fung-A-Wing een treffer voor het inlopen. Uit een hard vrije trap van Rene Beute werd de bal net naast geduwd in plaats van in het lege doel. Tussendoor kreeg ook MSV ’19 kansen, maar stond Patrick Werkhoven goed op zijn post. In de 62-ste minuut omspeelden Jesse Ringlever en Chevillio Halden hun tegenstanders op de rechterflank, waarna een voorzet op aanvoerder Damion Janssen hard en hoog binnen werd geschoten: 2-0. Slikkerveer leek op rozen te zitten, maar in de 67-ste minuut legde scheidsrechter Hamer de bal gedecideerd op de stip. Dit buitenkansje werd door Jort van Geffen benut en bracht MSV ’19 weer in de wedstrijden: 2-1. Slikkerveer wisselde daarna Ackeo Liefden voor Dyon Janssen, maar die stond nog geen tien minuten in het veld of hij moest eraf met een hersenschudding na een kopduel. Slikkerveer was even van slag en dat leverde meteen ook de gelijkmaker op. Bij de tweede paal kwam Timo Bakker naar binnen toe en kon ongehinderd de bal bij de tweede paal in de touwen laten vallen: 2-2. Beide ploegen bleven daarna op de winst spelen. In de 86-ste minuut knalde Danny Rijnberk een vrije trap via een verdediger op de paal. Patrick Werkhoven bracht daarna knap redding op laag schot. In de 90-ste minuut legde Cerezo Fung-A-Wing goed terug op Rene Beute, die met een geweldige volley de bal in de verre hoek binnenschoot: 3-2. Drie minuten in de blessuretijd verdween een volley van wat verder weg van Rene Beute in de handen van keeper Oostrom en ging een schot van Wouter Scholman maar net over het doel van Patrick Werkhoven heen. Daarna blies de goed leidende scheidsrechter Hamer de wedstrijd naar het einde en pakte de ploeg van trainer André Stafleu de volle winst en klimt Slikkerveer naar de derde plaats op de ranglijst. Komende zondag 21 oktober speelt Slikkerveer om 14.00 uur tegen koploper Fc IJsselmonde in Rotterdam.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Kenchi Orcadio, Nick Geluk, Damion Janssen, Rene Beute, Jesse Ringlever, Chevillio Halden, Cerezo Fung-A-Wing (90 – Steven de la Rambelje) en Ackeo Liefden (71 – Dyon Janssen, 81 – Danny Rijnberk).