Slikkerveer verliest oefenduel in slotfase

18 February 2019, 06:45 uur
Roelie 't Jong

In afwachting van de start van de nieuwe competitie werd op een slecht en hobbelig veld geoefend in Dordrecht tegen vv Dubbeldam, dat ook in een kampioenspoule van de derde klasse zal uitkomen. De ploeg van trainer André Stafleu begon in de vertrouwde opstelling aan de vriendschappelijke wedstrijd.

Slikkerveer begon erg scherp aan de wedstrijd, wat direct al twee kansen opleverde. De inzet van Dylan Vrijman spatte af op de lat en en Ronald Capelle zag zijn inzet gestopt. Na een minuut of twintig kwam de thuisclub ook beter in hun spel. Het leverde een aantal kleinere kansjes en corners op, maar geen treffer. Telkens stond sluitpost Patrick Werkhoven op de goede plek waarmee hij een voorsprong voor Dubbeldam voorkwam. De ruststand was zodoende 0-0.

Met twee ongewijzigde teams werd de tweede helft gestart. Dubbeldam kwam net wat feller uit de startblokken dan Slikkerveer. Toch werd in de 70e minuut de score geopend door Chevillio Halden, die uit een voorzet van Danny Rijnberk de stand op 0-1 bracht. Nog geen minuut later was het alweer 1-1 als gevolg van slecht uitverdedigen op het hobbelige veld. Slikkerveer probeerde van alles maar door balverlies van een voorhoedespeler scoorde Dubbeldam via een messcherpe counter drie minuten voor tijd de 2-1. Twee minuten later werd balverlies opnieuw door de Dordtenaren uitgebuit en was het 3-1. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week begint het tweede gedeelte van de competitie, waar Slikkerveer beter voor de dag zal moeten komen. Dinsdag 20 februari wordt de nieuwe indeling en het wedstrijdschema definitief bekend gemaakt. Komende zondag wacht het eerste duel in de nieuwe competitie.