Slikkerveer niet bij de les tegen Excelsior ’20: 1-5

23 April 2018, 07:08 uur

Slikkerveer was in het zogenaamde zes punten duel tegen Excelsior ’20 uit Schiedam niet bij de les. Meteen in de openingsfase waren het de bezoekers die al de score mochten openen. Een voorzet van de rechterflank werd in de tweede minuut bij de tweede paal eenvoudig binnen gewerkt door Leon Roozen: 0-1. Hierdoor moest de ploeg van trainer Warry van Wattum weer in de achtervolging en dat deed het meteen al vrij goed. Minder dan een minuut later had het al weer gelijk kunnen staan. Een knalhard schot van Ronald Capelle richting de kruising kon maar net over worden getikt door doelman Nargün. In de achtste minuut redde Stefan Bode goed op een laag schot. Slikkerveer domineerde in dit deel van de wedstrijd en het kreeg kansen. Rene Beute schoot in de zestiende minuut een volley vanaf de rand van de zestien. De bal leek in het doel te zeilen, maar ook nu tikte doelman Nargün de bal net over. In de 28-ste minuut kwam dan de op dat moment dik verdiende gelijkmaker. Ronald Capelle stoomde op de linkerflank op en slalomde rechtdoor langs drie verdedigers en schoot beheerst in de verre hoek binnen: 1-1. Daarna volgden nog kansen voor Steven de la Rambelje, die naast schoot, Steven van Dongen, die zijn treffer, blijkbaar in buitenspel, afgekeurd zag en Danny Rijnberk, die niet hard genoeg in schoot om doelman Nargün te verrassen. In de blessuretijd van de eerste heft was het ineens Excelsior ’20 dat haar kansen rook en er ook van profiteerde. Wederom werd Leon Roozen in stelling gebracht bij de eerste paal om een hard genomen corner van dichtbij in te koppen: 1-2. Slikkerveer ging daardoor best zuur naar de thee toe.

In de tweede helft daar waren het ook de bezoekers die de eerste kans kregen. In de 51-ste minuut mocht Excelsior ’20 een vrije trap nemen, die in het centrum van dichtbij werd binnen gekopt door Marco Clarijs: 1-3. Daarna volgde nog een kans voor Steven van Dongen, die een bal uit de rebound in de voeten kreeg, maar naast schoot. Een minuutje later voorkwam Stefan Bode in een 1-tegen-1 situatie een tegentreffer, door de bal naast te werken. In de 67-ste minuut gaf Ronald Capelle een voorzet bij de tweede paal op Raymond Smit, die de bal bijna bij Jair Umarella doorkopte, maar voordat hij erbij kon komen tikte goalie Nargün de bal corner. Uit die corner van Rene Beute schoot Danny Rijnberk maar net over. Daarna waren het de bezoekers die met snelle tegenaanvallen zichzelf een aantal kansen creëerden. Chris Delgado David en Mitchell Schrauwers zagen Stefan Bode nog op hun pad. In de 82-ste minuut was het Leon Roozen, die zijn hattrick compleet maakte, door een voorzet van Chris Delgado David strak binnen te koppen: 1-4. Vader Piet Roozen, overigens oud-trainer van Slikkerveer, kon zijn geluk niet op. Vier minuten voor tijd bepaalde Chris Delgado David met een snelle uitbraak door het centrum de eindstand op 1-5. Een verdiende overwinning voor Excelsior ’20, dat zich met deze overwinning zo goed als veilig speelt. Slikkerveer stond weer met lege handen en zag de concurrentie tot op zes punten afstand nemen, met nog vier duels te gaan. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 6 mei om 14.30 uur in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB.

Opstelling: Stefan Bode, Valerio Vers (46 – Jeroen Capelle), Iwan Tewelde, Damion Janssen (56 – Raymond Smit), Ronald Capelle, Danny Rijnberk, Steven de la Rambelje, Rene Beute, Joery Josee (56 – Jair Umarella) en Steven van Dongen.