Slikkerveer houdt koploper op gelijkspel

12 May 2019, 23:59 uur
Sport
mainImage
Roelie 't Jong

Op Moederdag speelde Slikkerveer thuis op het eigen Reijerpark tegen koploper RKDES uit Kudelstaart.

Vanaf de aftrap neemt de ploeg van trainer André Stafleu het initiatief. De eerste echte kans was er al in de vierde minuut. Een vrije trap vanaf de rechterflank door Ronald Capelle werd voor het doel nog net geraakt door Dylan Vrijman, maar keeper Klijmij redde nog net en de rebound werd door Boy van Reede over gekopt. In de dertiende minuut was het wel raak. Capelle veroverde de bal op het middenveld, spurtte daarna door over de rechterflank, kapte naar binnen en schoot voor keeper Klijmij verrassend in de korte hoek: 1-0. In de achttiende minuut probeerde Danny Rijnberk keeper Klijmij te verschalken met een schot op doel, maar dat lukte niet.

Pas daarna kreeg ook RKDES haar eerste kans, maar het schuivertje werd prima gepakt door Patrick Werkhoven. De tweede kans was daarentegen wel meteen raak. Waar Slikkerveer nog bezig was met het neerzetten van de muur schoot Lennart Kok heel snel na het fluitje van scheidsrechter Hamer in de verre hoek en zo was het na twintig minuten weer gelijk: 1-1. Daarna trok RKDES het spel steeds meer naar zich toe. In de 33e minuut hield Patrick Werkhoven zijn ploeg goed op de been door met zijn voeten de bal naast te werken. Een minuutje later zat er een engeltje op de lat, toen Baars vanaf de rand van de zestien op doel schoot. Zodoende bleef bij de rust 1-1.

In de tweede helft bleef het spel over en weer golven. In de 57e minuut schoot Dylan Vrijman voorlangs na goed voorbereidend werk van Jesse Ringlever. RKDES bleef van afstand schieten, maar de ballen waren eerst nog niet zuiver genoeg. In de 71e minuut was het wel raak. Vanaf de rand van de zestien schoot Mano van Veen in de verre hoek de 1-2 binnen. Vier minuten later leek Cerezo Fung-A-Wing alweer de gelijkmaker aan te tekenen, maar op zijn harde schot stond keeper Klijmij op de juiste plek en redde op de doellijn. Slikkerveer probeerde daarna de gelijkmaker te forceren met opportunistische aanvallen. Uit een corner leek Capelle in één keer binnen te schieten, maar keeper Klijmij, die zelf ruim achter de doellijn stond, hield de bal net op tijd tegen. Vier minuten voor tijd was het uiteindelijk wel raak. Een schot uit de tweede lijn van Dymon Tewelde werd niet klem gepakt door keeper Klijmij en de rebound werd van dichtbij ingekopt door Jeroen Capelle: 2-2. Daarna had Slikkerveer zomaar de volle winst kunnen pakken, want uit een voorzet van Nick Geluk kopte Fung-A-Wing de bal hard in, maar met een fraaie safe redde Klijmij een punt voor zijn ploeg. Het bleef 2-2.

Slikkerveer stijgt door het gelijkspel naar de zevende plaats op de ranglijst. Komende zondag speelt het om 14.00 uur uit tegen Nicolaas Boys in Nieuwveen.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Nick Geluk, Boy van Reede, Cas Leenders (36 – Steven de la Rambelje), Danny Rijnberk (75 – Rene Beute), Jesse Ringlever, Dijmon Tewelde, Dylan Vrijman, Robert Kosten (65 – Jeroen Capelle), Ronald Capelle en Cerezo Fung-A-Wing.