Slikkerveer grijpt laatste strohalm: 4-2

21 May 2018, 13:57 uur

Op zondag 20 mei, Eerste Pinksterdag, trad Slikkerveer aan voor de laatste thuiswedstrijd van deze competitie tegen CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel, dat zich al had geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar eerste klasse. Slikkerveer daarentegen kende haar laatste kans voor lijfsbehoud van de tweede klasse, maar dan moest ook naaste concurrent XerxesDZB verliezen en Slikkerveer winnen.

In de openingsfase van het duel waren de bezoekers wat meer in balbezit en kreeg het ook de eerste kans van de wedstrijd. Uit een rebound van een corner schoot Rahine de Wind naast. In de zevende minuut kreeg Slikkerveer ook haar eerste kans. Een voorzet van Jeroen Capelle bleek een schot te worden, waarbij de bal maar net over de lat ging. Daarna zette Zwervers wat meer druk op de Slikkerveerse defensie. Een afstandsschot van Fabian Bremer belandde op de paal. Tussendoor probeerde Slikkerveer ook het doel te vinden. Een schot van Danny Rijnberk ging net over. In de 31-ste minuut kon de openingstreffer worden genoteerd. Een prima aanval, die begon op de linkerflank bij Ronald Capelle werd overgestoken naar de rechterflank, waar Jeroen Capelle de bal ontving en vanaf de achterlijn op maat teruglegde op Steven van Dongen, die slim in de verre hoek schoot: 1-0. Daarna golfde het spel aardig over en weer en leek dit ook de ruststand te gaan worden. In de eerste minuut van de blessuretijd was het echter Zwervers dat vanuit het niets op 1-1 kwam. Een voorzet vanaf de rechterflank werd door vrijstaande Sammuel de Almeida Seip Cardoso ingekopt. Slikkerveer veerde meteen weer op, want uit een corner van Steven van Dongen kopte Jeroen Capelle de 2-1 binnen en dat was wel de ruststand.
In de tweede helft kwam Slikkerveer goed uit de startblokken. Een eerste kans was voor Slikkerveer, dat na vijf minuten spelen een corner mocht nemen. Steven van Dongen zette prima voor op Damion Janssen, die inkopte tegen het hoofd van een verdediger, die maar net naast de kruising terecht kwam. In de volgende corner die volgde werd de bal weggewerkt en teruggespeeld op keeper Joshua Jhagroe. Zoekend naar een aanspeelmogelijkheid schoof hij de bal echter pardoes in de voeten van Cardoso, die profiteerde en de 2-2 op het scorebord zette. Een gelijkspel was niet genoeg voor Slikkerveer dat weer het doel van Zwervers ging opzoeken. Een eerste schot op doel werd nog over getikt door doelman Rik de Vries. In de 57-ste minuut was De Vries kansloos toen Jeroen Capelle een terugspeelbal onderschepte, De Vries omspeelde en de bal in een leeg doel binnenschoot: 3-2. Daarna maakte Joshua Jhagroe zijn foutje van eerder meer dan goed door tot twee keer toe goed te redden en een bal op de lat te kijken. Bij zijn tweede redding werd hij geraakt door een aanvaller die daarna de bal in de touwen joeg, maar de goed leidende scheidsrechter Pamessar had het gezien en floot voor een aanvallende overtreding. Dit was niet naar de zin van Dennis den Haan, die bleef mopperen en uiteindelijk met twee keer een gele kaart, dus rood mocht vertrekken. In de blessuretijd maakte Ronald Capelle ook zijn verdiende treffer van de dag. Door bij de achterlijn een tweetal verdedigers uit te spelen en de keeper te verschalken met een ‘simpel’ hakballetje werd het 4-2. Tot slot volgde nog een publiekswissel voor aanvoerder Steven van Dongen, die aan het einde van dit seizoen de roodzwarten zal gaan verlaten voor een avontuur bij VVGZ in Zwijndrecht.
Dankzij het verlies van XerxesDZB tegen Wippolder is de marge teruggebracht naar drie punten achterstand voor de ploeg van trainer Warry van Wattum. Komende zondag wacht het laatste competitieduel uit bij Antibarbari aan het Rotterdamse Toepad.

Opstelling: Joshua Jhagroe, Iwan Tewelde, Valerio Vers, Boy van Reede, Damion Janssen (74 – Destin Makiesse), Danny Rijnberk, Romesh Landburg, Joery Josee, Steven van Dongen (90 – Ricardo Ottevanger), Ronald Capelle en Jeroen Capelle (79 - Rene Beute).