Saturnus’72 naar finale Jan Alma Cup

31 March 2018, 15:29 uur

Redelijk eenvoudig hebben de mannen van Saturnus’72 de finale bereikt van de Jan Alma Cup (13 april). Tijdens de halve finale, in eigen huis tegen D.I.O.S. 2, waren twee sterke fases voldoende.
De twee sterke fases werden verdeeld over beide helften. Voor rust stond het al na 15 minuten 13-4 en leek niets een flinke overwinning in de weg te staan. Gebrek aan concentratie, irritatie naar de scheidsrechters en daaruit voortvloeiende frustratie zorgde dat de marge bij rust was terug gebracht tot 18-12. In het tweede deel hield men zich weer aan de afspraken, onder andere niet zeuren tegen de scheidsrechters, en het liep weer als een trein. Redelijk eenvoudig werd het verschil weer opgeschroefd (25-18). Het laatste stukje kon de thuisploeg nog wat verder uitlopen. Vanuit een gesloten dekking, met keeper Lennard Huisman als uitblinker, kon de einduitslag met 32-22 bereikt.

Vrijdag 13 april staat de finale op het programma. Hier komt de ploeg tegenstander Roda’71 tegen. Een cupfighter die verrassend Ventura in de verlenging versloeg. “Een gevaarlijke tegenstander, die dan wel een klas lager uitkomt, maar zeker niet onderschat mag worden. Ze hebben enkele gevaarlijke spelers die zeer gedreven zijn. Met andere woorden, een tegenstander die garant staat voor een spannende wedstrijd”, vertelde coach Dylan Muller na afloop. Zaterdag sluiten de heren de zaalcompetitie af met een thuiswedstrijd tegen Hercules. De nummer 10 van de ranglijst die net als Saturnus vrij is van alle zorgen (19.40 uur).
De dames starten met de veldcompetitie. Om 11.00 uur wordt in Barendrecht aangetreden tegen Savosa. De tegenstander die ook in de laatste zaalwedstrijd tegenover de ploeg stond met een 21-21 gelijkspel als gevolg. Beide ploegen staan in de competitie in de middenmoot. Wie er bij Saturnus op de bank zit als coach is nog onbekend. Zowel Jiri Bruinzeel als Andre van de Bosch zijn gestopt. Volgend seizoen zit Dylan Muller op de bank, maar maakt voorlopig het seizoen bij de heren af. Wie in de tussentijd de honneurs waarneemt zal deze week duidelijk worden. Ook wordt er nog gewerkt aan de training en coaching bij de heren.