Saturnus’72 handballers pakken de beker

14 April 2018, 19:48 uur

De heren van Saturnus’72 zijn er vrijdag in geslaagd de Jan Alma Cup te veroveren. In een volle DIOS hal in Den Hoorn moest de ploeg eerst nog wel over de zenuwen heen komen alvorens de klus kon worden geklaard.

Op papier moest de wedstrijd tegen het lager spelende Roda’71 te doen zijn. Maar zoals het bij bekerwedstrijden gebruikelijk is gelden deze vooroordelen zeker niet. Ook vrijdag bleek maar weer eens dat alle voorspellingen snel de afvalbak in konden. Saturnus kwam dan nog wel op voorsprong, maar al gauw had de tegenstander de overhand. Saturnus speelde zonder overtuiging tegen een fanatieke tegenstander die rond de twaalfde minuut zelfs een 4-7 voorsprong had opgebouwd. Saturnus probeerde het initiatief naar zich toe te trekken maar kreeg keer op keer de deksel op de neus. Zeker 4 keer achter elkaar werd paal en lat geraakt. Saturnus harkte weer enkele doelpunten bij elkaar (7-7), maar moest toch toezien hoe Roda bij rust een 9-11 voorsprong had. Dylan Muller greep in, veranderde zijn opstelling en liet de ploeg weten dat ze ver beneden hun kunnen speelden. “Stoppen met zeuren op de scheidsrechter, uitgaan van je eigen kracht en laten zien waartoe je in staat ben”, hield Muller zijn spelers voor. Stefan Soeteman, had inmiddels twee keer een tijdstraf gehad, bleef voorlopig op de bank.

Het tweede bedrijf was een totaal andere wedstrijd dan het eerste bedrijf. Saturnus schudde alle schroom van zich af en deed wat het moest doen. Het legde een mooie partij handbal op de mat. Zowel aanvallend als verdedigend, met een tot grote hoogte groeiende keeper Lennart Huisman, was het een totaal ander spelbeeld. Roda werd met huid en haar opgegeten. Binnen 8 minuten ging het van 11-13 naar 17-13. Roda scoorde voor het eerst pas na 11 minuten. Soeteman kwam ook weer terug in de wedstrijd en pakte weer ouwerwets zijn doelpuntje mee. Saturnus denderde door. Roda deed nog iets terug (21-17) maar de winst kwam niet in gevaar. Saturnus pakte de beker verdiend met 30-22.

Het feest kon beginnen nadat Carla van Dijk namens het N.H.V. de beker had overhandigd. Een mooie afsluiting van het zaalseizoen waarin een plaats in de middenmoot werd gehaald van de hoofdklasse (eerste jaar), trainer Zoran Yosimovski naar zijn land terug moest en Dylan Muller de honneurs waar nam. Ook enkele basis spelers, waaronder Danny Kanters, liepen zware blessures op. De beker winnen is dan ook een mooie prijs.