Saturnus'72 eindigt competitie met nederlaag

17 June 2019, 09:39 uur

Het is Saturnus'72 in de laatste competitiewedstrijd niet gelukt om met twee punten het seizoen af te sluiten. Bij Roda’71 werd een 19-14 nederlaag geleden. Hierdoor eindigt de ploeg in deze mini poule met acht punten uit twaalf wedstrijden op plaats vier. Dat is vier punten meer dan degradant Twist 2.

Met een gehavend team was het lange tijd een gelijk opgaande strijd. Op het ene moment stond Saturnus weer één punt voor, op het andere moment juist één punt achter. Verdedigend werden er helaas wat teveel foutjes gemaakt. Gelukkig stond keepster Chantal Daalder een goede wedstrijd te spelen. Het tempo in de wedstrijd was te laag wat in het voordeel was van de Rotterdammers. Bij rust stond Saturnus op een 10-9 voorsprong. Na de rust ging de wedstrijd in het lage tempo door waar hij voor de rust was geëindigd. Tijdens het laatste kwartier ging het tempo iets omhoog en kwam Saturnus te kort. "Je kon gelijk merken dat we het niet meer bij konden houden. Het gebrek aan fitte wissels brak ons op", was de reactie van coach Dylan Muller na afloop. Roda maakte gebruik van de ruimte die ontstond en liep uit naar een 19-14 overwinning.