Saturnus’72 dames te laat op stoom

11 November 2018, 18:56 uur

“We gingen pas na 40 minuten handballen. Veel te laat natuurlijk”, was de reactie van trainer Dylan Muller na afloop van de wedstrijd van Saturnus dames 1. “We hebben een soort van minderwaardigheidscomplex bij deze tegenstander, nergens voor nodig”. In het thuisduel met Conventus was het voor de thee erbarmelijk slecht. De thuisploeg wist maar 3 keer te scoren, pas na 15 minuten het eerste doelpunt, terwijl de ploeg uit Zwijndrecht invalkeepster Danique Vrolijk 8 keer de bal uit het net liet halen. Vrolijk (foto) verving de zieke Melissa van de Bosch en stond een grotere achterstand gelukkig in de weg. Pas na tien minuten in de tweede helft (3-12) ging Saturnus ineens handballen. Joyce Tarmond brak de ban met een prima doelpunt. De ploeg begon aan een fanatieke inhaalrace. Nog eens tien minuten later en het stond 10-13. Conventus werd nerveus. Via Brigit Stout en opnieuw Tarmond kwam de ploeg op 13-14. In de bloedstollende laatste seconde van de wedstrijd lukte het Saturnus niet om alsnog één punt uit de wedstrijd te slepen.
Door deze nederlaag blijft Saturnus samen met het Vlaardingse Twist op de laatste plaats. Zondag staat het Barendrechtse Savosa op het programma (12.50 uur). Een ploeg met twee punten en heel veel tegentreffers. Opnieuw mogelijkheden voor het pakken van punten.