RVVH vrouwen stranden in Eindhoven

19 January 2020, 16:37 uur
Jan Pott

In de tussenronde voor de landelijke KNVB beker moesten de vrouwen van RVVH hun meerdere erkennen in FC Eindhoven dat met 3-1 te sterk was. Net als vorig seizoen strandde RVVH net voor de achtste finales waar ook de eredivisieploegen zullen instromen.

Trainer Andrew Thomas  had vanaf de eerste training na de winterstop met zijn vrouwen toegewerkt naar de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Eindhoven staat tweede in de topklasse en RVVH had deze competitie al eens nipt verloren in de lichtstad.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was RVVH de betere ploeg. Het tactisch plan van Thomas leek zijn vruchten af te werpen.  FC Eindhoven staat bekend om haar goede verdediging en echte kansen kreeg RVVH dan ook niet. Na het eerste kwart van de wedstrijd kreeg FC Eindhoven meer grip op RVVH en kantelde de wedstrijd naar zich toe. Na een snelle uitbraak op rechts van Myrthe van de Laar kon ze de bal voorzetten bij de tweede paal. Daar stond Juul Santema vrij om de bal eenvoudig in te koppen.

De tegenslag was voor de vrouwen van RVVH het sein om er een schepje bovenop te doen. Hierdoor ontstond een wedstrijd zoals we hem kennen tussen deze twee ploegen. Fysiek en verbaal werd de strijd gestreden echter zonder de grenzen van het fatsoenlijke te overtreden. Van echt goed voetbal was de rest van de wedstrijd niet heel veel sprake meer, van inzet des te meer.

Net voor rust kwam RVVH terug op 1-1 door een voortreffelijk ingeschoten vrije trap van Celine Bruens.

Na de rust was de wedstrijd lang in evenwicht. Naar mate de tijd vorderde wist iedereen dat de ploeg die als eerste zou scoren ook de wedstrijd zou winnen. Dat was ook zo. Twintig minuten voor tijd verschalkte Romy van Bakel de Ridderkerkse verdediging. 2-1.  RVVH ging vol voor de gelijkmaker maar kon geen vuist maken tegen de stugge verdediging van Eindhoven. De ruimte die het weggaf door de aanval te zoeken werd door Glenda van Lieshout afgestraft door de bevrijdende 3-1 voor Eindhoven te scoren.

Eindhoven speelt nu in de achtste finales tegen stadgenoot en koploper in de eredivisie PSV. RVVH strandt net als vorig jaar in de tussenronde. Toen was Bavel te sterk en mocht landskampioen Ajax ontvangen. De Ridderkerkse ploeg zal zich nu gaan concentreren op een mooie plek in de stand van de Topklasse.