RVVH volstrekt kansloos tegen Ter Leede

20 May 2018, 11:49 uur

RVVH is er zaterdag in zijn laatste reguliere thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Ter Leede niet in geslaagd om een plaatsje op de ranglijst te klimmen. Deze plaats zou recht geven op het spelen van de nacompetitie om zo het hoofdklasserschap eventueel te kunnen verlengen. Voorwaarden hiervoor waren wel de resultaten van Rijsoord, zowel deze week als volgende week en het feit dat RVVH zelf ook nog punten moest zien te pakken. Helaas kwam er van alle goede voornemens niets terecht.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Jesse Eggers in de bloemetjes gezet in verband met zijn 150e wedstrijd voor RVVH 1. Jesse mocht overigens pas in de tweede helft zijn opwachting in het team maken ten koste van Mauro Kloppert. De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en de toeschouwers werden getrakteerd op het veelvuldig achterin rondspelen van de bal. De eerste echte aanval kwam van Ter Leede en hoe effectief. De bal werd direct door het midden gespeeld op Jesse Dingjan die via een boogbal doelman Spelde kansloos liet : 0-1. Twee minuten later redde Spelde met zijn vingertoppen uitstekend op een hard schot van Ter Leede en leverde de ontstane corner niets op. Ter Leede kwam er nu steeds beter in en kon de bal steeds goed rondspelen en gemakkelijk combineren. Enkele gevaarlijke aanvallen en corners leverden echter nog niets op. Halverwege de eerste helft redde Spelde fraai op een hard schot van Siali maar zijn ploeggenoot Jeffrey Bok was er als de kippen bij om de rebound hard en laag in te schieten: 0-2. Een kwartier voor rust kreeg RVVH zijn eerste grote kans van de wedstrijd. De Pina zette een aanval over links goed op en gaf de bal prima voor maar zowel Kammerman als Rekondie waren te laat in hun actie om te kunnen scoren. Ter Leede kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden maar gescoord werd er verder niet meer zodat de rust met een 0-2 stand aanbrak.

Enkele minuten na rust claimde heel RVVH een strafschop in verband met een onschuldige handsbal van een Ter Leede-speler maar de goed leidende scheidsrechter Midden weigerde hiervoor een penalty te geven. Vijf minuten later gaf Fortes een uitstekende dieptepass op Dieterich maar keeper Sandor kwam net op tijd zijn goal uit om een treffer te voorkomen. Enkele minuten later werd de wedstrijd definitief beslist. Ian van Otterlo schoot namens Ter Leede hard op het doel van RVVH maar Spelde kon prima redden ten koste van een corner. Deze corner werd echter door de geheel vrijstaande Joey van de Berg goed ingekopt en dit betekende 0-3. RVVH kwam er nu totaal niet meer aan te pas en Ter Leede dicteerde de wedstrijd. Een afstandsschot van Jesse Dingjan kon nog via de vingertoppen van Spelde gekeerd worden en de toegekende corner leverde niets op. Vijf minuten later volgde een messcherpe counter van Ter Leede. RVVH was massaal opgerukt om nog iets aan de stand te kunnen doen, maar bij onderschepping van de bal door Van de Berg kon hij vanaf de middencirkel linea recta doorlopen naar het doel van Spelde om de 0-4 aan te tekenen. Enkele minuten later volgde nog een goede RVVH-aanval om alsnog een eretreffer te kunnen maken. Papito Merencia passte uitstekend op de snelle Dieterich, maar hij zag zijn inzet gestopt worden door keeper Sandor. Zo volgden er over en weer nog wat kansjes maar was het Ter Leede dat nog een keer scoorde. Captain Rob Zandbergen scoorde uit een corner met het hoofd de 0-5. RVVH was een illusie armer en kan slechts volgende week via een wonder de nacompetitie nog bereiken.

RVVH – Ter Leede 0-5 (0-2)
11. Dingjan 0-1