RVVH verzuimt drie punten mee te nemen

15 April 2018, 19:49 uur

De belangrijke degradatiewedstrijd uit tegen het Amsterdamse AFC heeft RVVH op de valreep niet de gewenste drie punten opgeleverd. Na de 0-1 van Sanzio Dieterich kort voor de rust leek de wedstrijd een Ridderkerkse zege op te leveren. Diep in de blessuretijd schoot Thierry van der Kooye met een mooi doelpunt die illusie aan flarden, waardoor de thuisreis een lange busrit moet zijn geworden.

De kater was groot na afloop. De winst leek in handen temeer daar RVVH juist vóór die gelijkmaker nog een dot van een kans had gehad. In de blessuretijd al ging Nedely Fortes over links goed door en werd zijn inzet gekeerd door keeper Jort Berghuis. De bal sprong vervolgens voor de voeten van de ingevallen Alex Rekondie die een praktisch leeg doel voor hem had. In plaats van de bal in het net te schieten belandde de bal naast het doel. Uit de tegenaanval kwam de bal vervolgens via een lange trap voor de voeten van Van der Kooye die de bal vanaf een meter of 25-30 in het doel achter Danny Spelde schoot. Een fraaie gelijkmaker maar o zo zuur voor de Ridderkerkers die ook nu de wedstrijd dus niet over de streep weten te trekken ondanks dat daar toch mogelijkheden voor waren. Een blijvend structureel probleem eigenlijk wat de degradatie naar de eerste klasse alleen maar dichter bij doet komen.

De eerste helft was er één zonder al te grote kansen aan beide zijden. Bij RVVH was Dieterich een aantal keer over rechts gevaarlijk met een voorzet maar kon de Amsterdamse verdediging iedere keer de zaak repareren. Ook de opkomende Mauro Kloppert bezorgde de verdediging wat werk met zijn voorzetten maar  echte kansen bleven uit. Eén voorzet of was het toch een schot van hem zorgde voor wat consternatie toen keeper Berghuis maar net de bal bij de paal buiten kon werken. Aan andere kant zag AFC een schot van Mauritsio Helstone worden geblokt waarna de rebound schuin over de goal bij Spelde werd geschoten. RVVH had niet al teveel te duchten van het ook voor behoud strijdende AFC. In de 39e minuut kwam dan toch die goal waarop werd gehoopt. Op de rand van de zestien werd Dieterich door het centrum aangespeeld waarna hij zich handig ontdeed van zijn bewaker en de bal achter Berghuis in het doel schoof. Een belangrijke voorsprong op dat moment in deze ‘must-win’ wedstrijd. Bijna werd het voor de rust nog gelijk toen Spelde verkeerd uitspeelde bij een AFC uitval. Helstone pikte op en ging op weg naar hem maar de goalie herstelde zijn fout door in de één op één situatie als winnaar uit de bus te komen. De rust werd bereikt met 0-1.

Na de rust probeerde Guytano dos Santos het met een omhaal na een corner van rechts van Fortes maar de keeper kon hem pakken. Aan de andere kant werd Helstone weer gelanceerd maar die zag zijn harde inzet vervolgens naast belanden. Na een kleine 20 minuten een grote kans voor RVVH. Fortes wist Dieterich te bedienen die ineens alleen voor de keeper kwam te staan en deze omspeelde waarna zijn inzet toch nog op tijd kon worden weggewerkt door een verdediger. Verder gebeurde er in de tweede helft ook niet veel wat hoofdklasse waardig kon worden genoemd maar dat gold ook voor de ambiance (bijveld, geen scorebord, 100 toeschouwers, geen speaker) waarin deze wedstrijd werd gespeeld. Een passend beeld dus eigenlijk. De slotfase bracht RVVH nog een mogelijkheid toen Dos Santos op rechts goed doorspeelde op Rekondie die op snelheid langs zijn man flitste maar zijn schoot verdween net naast en over de goal. De afloop van de wedstrijd in de absolute slotminuten is eerder beschreven waarna beide ploegen dus een puntje overhielden aan deze ontmoeting.

Waar je misschien vorige week tegen Smitshoek twee gelukkige puntjes pakte werden er nu twee hele dure punten verloren. RVVH heeft nog vier wedstrijden om het vege lijf te redden. Te beginnen volgende week thuis om 14.30 uur tegen FC Rijnvogels. Winst is verplicht maar nooit een zekerheid.

AFC – RVVH 1-1 (0-1)

1. Dieterich 0-1

90+3. Van der Kooye 1-1

Scheidsrechter Prooi gaf geel aan Dokkum van AFC.

Opstelling RVVH: Spelde, Kloppert, Van Leenen, Swart, Rodriques de Pina, Merencia, Proost, Dos Santos, Fortes, De Jesus (67. Rekondie) en Dieterich.