RVVH speelt voor Sinterklaas in Bergschenhoek

25 November 2018, 19:24 uur

RVVH kon geen vervolg geven aan de overwinning van vorige week. Tegen debutant BVCB werd na een 2-0 ruststand uiteindelijk met 2-1 verloren en werd het goede gevoel van de laatste wedstrijden weer de grond ingeboord.

RVVH deed zich daarmee duidelijk te kort. Een sterk begin werd na een klein kwartier wreed onderbroken door de op dat moment onverdiende tegengoal van Evan Blom die profiteerde van slecht ingrijpen na een counter van de thuisploeg over rechts. Amper een kwartier later was het 2-0 toen Yousif de Kock resoluut profiteerde van risicovol balverlies van Christiaan Sprangemeijer. RVVH was het in die fase duidelijk even kwijt maar herstelde zich tegen de rust weer. Brandon Könemann schoot net over, Kader Diop poeierde op de lat, Ibrahim el Koubai schoot net voorlangs en Wouter Swart kwam na een vrije trap van Sprangemeijer net te kort bij de tweede paal onderstreepten dat maar zorgde wel voor de 2-0 ruststand.

Na de rust drong RVVH wel aan maar was er niet de dreiging die nodig was voor echt gevaar. En toen die er wel was en Könemann de 2-1 binnenroste werd deze afgefloten door scheidsrechter R.M.C. Duindam vanwege vermeend buitenspel. Dit werd in het Ridderkerkse kamp sterk betwijfeld. De wedstrijd werd er niet beter op en de vaak onnodige gele kaarten (zeven in totaal) zorgden voor de nodige frustraties. RVVH kreeg in het slot nog wel kansen. Nedely Fortes zag zijn inzet gepakt door de keeper Mark Gaerthe, Swart zag zijn subtiele voetbeweging net over getikt door de keeper en invaller Noury Mulder raakte in kansrijke positie de bal verkeerd. Dat deed hij niet toen hij twee minuten voor tijd werd vrijgespeeld voor de keeper en de bal met een simpele voetbeweging binnenschoot, 2-1. Met de moed der wanhoop probeerde RVVH de gelijkmaker nog te forceren maar die kwam er niet. Bijna had BVCB invaller Ferdi Sinar de 3-1 nog binnengeschoten maar hij besloot naast.

Zo verloor RVVH wederom van een ploeg waar niet van verloren had moeten worden en wordt het een eentonig verhaal dit seizoen met een positie die net als vorig seizoen verre van rooskleurig is.

Gele kaarten: Goeloe, Mahieu en de Kock (allen BVCB), Diop, J. Drenthe, El Koubai en Lioe Anjie (allen RVVH).

Opstelling RVVH: Spelde, Van Leenen (70. Lioe Anjie), Swart, Eggers, Luksch (34. J. Drenthe), El Koubai, Proost, Sprangemeijer, Fortes, Könemann en Diop (56. Mulder).