RVVH proeft het zoet van eerste uitzege

10 February 2019, 12:06 uur

Op een winderig sportpark Ockenburgh behaalde RVVH dan toch de eerste uitoverwinning van dit seizoen. Na een 0-2 ruststand werd het in deel twee nog spannend, maar de hardwerkende Ridderkerkers trokken uiteindelijk toch de drie punten over de streep.

Goed was het allemaal niet, maar daar werkten de omstandigheden ook aan mee. Een zwaar natuurgrasveld en de lastige wind maakten het de 22 acteurs niet gemakkelijk. Niettemin was het RVVH dat als eerste een serieuze poging ondernam. Na vijf minuten testte Mahmut Sönmez keeper Bas Drost met een venijnige knal. Ook Christiaan Sprangemeijer wist met een aantal onnavolgbare acties gevaar te stichten in de vijandelijke linies, maar het slotstuk ontbrak. Even later was het wel raak. Sönmez bediende met een uitstekende steekbal Boers, die zorgde voor een 0-1 voorsprong. Op slag van rust viel vervolgens ook de 0-2. Könemann kopte de bal over de doellijn nadat een schot van Sprangemeijer via de onderkant van de lat terugkaatste. Een comfortabele 0-2 voorsprong bij de rust dus.

Na de pauze werd het er allemaal niet beter erop. RVVH had zich al vroeg zeker kunnen stellen van de overwinning. Binnen drie minuten lanceerde Könemann zichzelf aan de linkerkant. Op snelheid sneed hij naar binnen, ontdeed zich van enkele tegenstanders, maar vond keeper Drost op zijn weg. Binnen tien minuten na de rust was het echter ineens 1-2. Een verre ingooi vanaf de rechterkant werd slecht verdedigd waarna Mark van Kippersluis alleen voor Danny Spelde verscheen en simpel de 1-2 binnen kon schieten.

De wedstrijd werd rommeliger en dat leverde weinig spektakel meer op. Alleen de spanning die terug was vergoedde het nodige. In de blessuretijd kreeg invaller Kader Diop nog een geweldige kans nadat Jessie Proost op het middenveld de bal veroverde en hem bediende. Kort hierna vond een vervelende botsing plaats op het middenveld. Sebastiaan van der Starre kwam bij een luchtduel in botsing met Jardel Drenthe en bleef op de grond liggen met een hoofdwond. Ongerustheid alom en na een minutenlange behandeling moest hij uiteindelijk per brancard het veld verlaten. Later is hij per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar een gebroken oogkas en jukbeen werd geconstateerd. Vanaf deze plek sterkte toegewenst! RVVH kon na het laatste fluitsignaal juichen na een zwaarbevochten zege.

Die Haghe – RVVH 1-2 (0-2)