RVVH pakt in slotfase alsnog drie punten

13 October 2019, 18:24 uur

RVVH deed zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Forum Sport uit Voorburg wat het vorige week ook deed en dat was de wedstrijd winnen op basis van veel inzet. Na een ruststand van 1-1 kon RVVH in de spannende slotfase de wedstrijd alsnog naar zich toetrekken en deze met een 3-2 winst afsluiten.

Forum Sport was een uitstekend voetballende ploeg en was niet voor een gelijkspel naar Ridderkerk gekomen. De positieve spelopvatting leverde in de beginfase nogal wat corners voor hen op zonder echter resultaat op te leveren. Na ruim tien minuten spelen kreeg RVVH pas zijn eerste kansje, echter de vrije bal rolde van de voet van Sprangemeijer zodat deze kans verloren ging. Vijf minuten later was het bijna raak toen Raoul Gangadin over de linkerflank goed oprukte en zijn harde schot via de onderkant van de lat in het veld zag terugstuiten. Enkele minuten later mocht Forum Sport opnieuw een corner nemen en de afvallende bal werd resoluut door de vrijstaande Mike de Graaf ingeschoten: 0-1. Even later volgde een prima voorzet van Jay Brand die net niet door een van de RVVH-aanvallers kon worden binnen getikt. Drie minuten later volgde een prima voorzet van Chris Sprangemeijer vanaf rechts en Brandon Könemann kon de bal uitstekend in de hoek inkoppen: 1-1. Forum Sport liet het er niet bij zitten en zette RVVH via prima combinatiespel onder druk. Zo kon opnieuw een corner van Faik worden weggewerkt. Bij een afgeslagen corner van RVVH zag Ismail Celen zijn harde schot net over het doel van doelman Van Look gaan. Zo ontstond een levendige wedstrijd met aan beiden zijden wat kansen en mogelijkheden. Uit een mooie combinatie door het midden kon Forum Sport vlak voor de rust bijna scoren maar ook Sprangemeijer kreeg nog een grote kans toen hij door het midden werd vrijgespeeld en alleen op de keeper kon afgaan, maar deze was net op tijd zijn doel uitgekomen om erger voor Forum Sport te voorkomen. Zo brak de rust aan met een juiste tussenstand van 1-1.

De tweede helft begon met een domper voor RVVH. Nauwelijks was de wedstrijd hervat of een collectieve blunder van de gehele RVVH-defensie deed de bal bij Luuk Goedbloed belanden die tot zijn eigen verbazing de bal simpel in het lege doel kon schuiven: 1-2. RVVH probeerde zich te herpakken en met lange ballen werden de spitsen Könemann en Stok aan het werk gezet. Forum Sport verdedigde in deze fase van de wedstrijd echter goed en RVVH kwam er moeilijk doorheen. Trainer Ronald Hulsbosch bracht na ruim twintig minuten twee verse krachten in het veld die uiteindelijk beslissend waren voor het verdere verloop van de wedstrijd: Shamir de Jesus en Mahmut Sönmez voor Jordi Mosmans en Tonnie Stok. Met name de razendsnelle De Jesus was een plaag voor de verdediging van Forum Sport. Via de flanken kon Könemann nu nog beter bediend worden en dit kwam het spel zeker ten goede. Eerst volgde nog een corner van Sönmez die door hem maar net werd over gekopt en vervolgens na een klutsbal via De Jesus kwam hij alleen op doelman Van Look af maar schoot de bal net naast het doel van de Voorburgers. Twee minuten later volgde een prima voorzet van Sönmez maar de door Könemann prima ingeschoten bal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam RVVH toch op gelijke hoogte. Een snelle rush over de linkerkant van De Jesus werd door hem besloten met een schitterende voorzet op Könemann die nu wel raak kon mikken: 2-2. Nog was de koek niet op want drie minuten later deed De Jesus precies het zelfde maar nu vanaf

rechts. Zijn puntgave voorzet werd door Könemann ook nu weer uitstekend afgerond: 3-2. In de lange blessuretijd kreeg RVVH nog zelfs twee grote kansen op meer via Sprangemeijer en De Jesus maar zij konden deze net niet verzilveren. Niemand bij RVVH die daar overigens om maalde en zeker niet toen de prima leidende scheidsrechter Roelof Luinge voor het einde blies. RVVH had opnieuw de wedstrijd op grond van inzet en wilskracht naar zich toe getrokken en werd hier opnieuw met drie punten voor beloond. Meest opvallende man bij de Ridderkerkers was Brandon Könemann die alle Ridderkerkse treffers voor zijn rekening nam en daarnaast nog een aantal riante mogelijkheden onbenut liet. Volgende week staat de uitwedstrijd bij SV Die Haghe op het programma.

RVVH – Forum Sport 3-2 (1-1)
21. De Graaf 0-1
26. Könemann 1-1
52. Goedbloed 1-2
84. Könemann 2-2
87. Könemann 3-2

Scheidsrechter: R. Luinge

Gele kaart: Sprangemeijer, Könemann en Celen (allen RVVH) en L ‘Ami (Forum Sport).

RVVH: Sanders, Gangadin, Yekhlef, Van Valen, Brand, Celen, Mosmans (68. De Jesus), Merencia, Stok (68. Sönmez), Sprangemeijer en Könemann.

Forum Sport: Van Look, Ploemen, De Graaf (72. Bijen), Faik (84. Saurwalt), Reinking, Du Chatenier, Van Diepenbeek, Goedbloed, L’Ami, Van Beek en Agues Ribeiro (61. De Jong).