Rowdies Honkbal 1 op weg naar kampioenschap

23 September 2019, 21:35 uur
Sport
mainImage

Het heren honkbal 1 team van de Ridderkerk Rowdies heeft afgelopen weekend een goede slag geslagen door Blue Birds uit Delft met 1 – 12 te verslaan en zo de weg vrij te maken naar een mogelijk kampioenschap.

In een zonnig Delft hadden de mannen van coach Ronald de Bont het eigenlijk alleen in de eerste 2 innings even moeilijk, Blue Birds scoorde al gelijk de 1 – 0 in de gelijkmakende eerste inning, maar dat werd in de tweede slagbeurt van Rowdies gelijk weer recht gezet door 2 punten te scoren en er 1 – 2 van te maken. Gaandeweg het verdere verloop van de wedstrijd bouwde de Rowdies de voorsprong gestaag uit, mede door een home-run van Daley Biesbroek, die 2 man over de honken meenam naar de thuisplaat, naar een 1 – 12 eindstand. Deze werd al in de 7de innings bereikt waardoor de wedstrijd dus weer een vroeg einde kende. Werper Shawn Ros gooide de gehele wedstrijd een solide pot en kwam niet in de problemen.

Aanstaande zondag 29 september speelt Rowdies 1 tegen de huidige nummer 2 Euro Stars op Sportpark Oosterparkweg om 14.30 uur. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd van het heren 1 team en de kans om kampioen te worden, tussen beide ploegen zit 1 wedstrijd verschil en na het komende weekend is er nog 1 competitiewedstrijd, dus de spanning zal komend weekend hoog zijn.