Rob Jansen en Kuyt willen Engelse club kopen

21 June 2019, 11:52 uur
Sport
mainImage
Screenshot Powned
Rob Jansen (links)

Voetbalmakelaarmiljonair Rob Jansen staat op het punt een voetbalclub in Engeland te kopen. Dat doet hij samen met enkele oud-voetballers, die geld in het project van de spelersmakelaar steken. Onder hen is ook oud-international Dirk Kuyt.

Mogelijk gaat het om het Bolton Wanderers. dat uitkomt in de League One, het derde profniveau in Engeland. De BBC meldde onlangs dat The Trotters, die in 2012 voor het laatst in de Premier League speelden, voor een overname staan. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn.

Jansen onthulde zijn plannen vrijdagavond in het tv-programma Jaïr in goed Gezelschap op NPO1. "Het is een lang gekoesterde wens om samen met aantal spelers en ex-spelers, voor wie ik de zaken doe, een club te kopen", zegt de Nederlandse zaakwaarnemer. "Ik en de spelers hebben een utopisch beeld hoe die club geleid moet gaan worden en wat er voor nodig is om het hoogste te bereiken. Ik heb ontzettend veel zin in dit avontuur. Ik acht de kans groot dat het gaat lukken."