RKC-doelman Vaessen bedankt medisch personeel en supporters

2 October 2023, 19:21 uur
Sport
mainImage
ANP

Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk heeft het medisch personeel bedankt voor het snelle handelen na de ongelukkige botsing tijdens het duel met Ajax van afgelopen zaterdag. Ook bedankte hij in een open brief op social media zijn collega's en de supporters voor alle steunbetuigingen.

"Allereerst wil ik mijn collega's van de medische staf én uiteraard ook de (medische) mensen van Ajax en het ambulancepersoneel enorm bedanken voor het snel en juist handelen", schreef hij op het account van de club.

"Ik heb begrepen dat er van alle kanten steunbetuigingen binnenkomen. Via deze weg wil ik iedereen die met mij en mijn familie meeleeft enorm bedanken. Wij waarderen deze steun enorm", aldus Vaessen.

Videobellen

Vaessen verklaarde dat hij maandag met zijn ploeggenoten en andere betrokkenen heeft kunnen videobellen. De keeper gaf aan dat de eerste periode van zijn herstel bestaat uit het nemen van rust.

Vaessen kwam zaterdag in de 84e minuut van het thuisduel met Ajax hard in botsing met tegenstander Brian Brobbey. Hij raakte bewusteloos en werd uit voorzorg gereanimeerd. De doelman kwam al snel weer bij bewustzijn en werd naar een ziekenhuis vervoerd. De wedstrijd werd definitief gestaakt bij een 2-3-stand omdat spelers van RKC te geschokt waren om verder te spelen. Vaessen mocht zondag het ziekenhuis weer verlaten.

 


Door: ANP