RKC: doelman Etienne Vaessen zet lijn van herstel door

1 October 2023, 13:35 uur
Sport
mainImage
ANP

Het herstel van doelman Etienne Vaessen gaat de goede kant op. Dat meldt RKC Waalwijk zondag. De club vraagt om rust en tijd voor de keeper bij zijn verdere herstel.

"Onze doelman heeft een goede nacht gehad en heeft zijn lijn van herstel doorgezet. Voor Etienne is het voor nu belangrijk de komende uren en dagen in alle rust te kunnen herstellen. Wij willen dan ook vragen om hem en zijn gezin hiervoor de tijd en rust te gunnen", aldus RKC Waalwijk.

Vaessen raakte zaterdagavond in de wedstrijd tegen Ajax buiten bewustzijn op het veld na een botsing met aanvaller Brian Brobbey. Hij bleef roerloos op het veld liggen en moest worden gereanimeerd. Algemeen directeur Frank van Mosselveld meldde zaterdagavond dat Vaessen op het veld toch weer bijkwam en dat er niks aan de hand lijkt te zijn met zijn hart. Vaessen werd in de kleedkamer behandeld en werd daarna naar het ziekenhuis gebracht, waar allerlei onderzoeken zijn uitgevoerd. RKC Waalwijk wacht nog op de uitslag van deze onderzoeken.

De situatie rond Vaessen had veel impact op de spelers. De wedstrijd werd definitief gestaakt omdat de ploeggenoten van de doelman niet meer verder wilden. Van Mosselveld: "Vooral de spelers die dicht in zijn buurt stonden die braken op het veld. Bij andere spelers gebeurde dat pas toen ze naar binnen gingen. Je kan je voorstellen dat dit een enorme impact heeft. Ook al was hij weer bij, doorspelen had geen zin. Het is heftig wat we allemaal hebben gezien. De schrik zat er flink in."

De club wenst Vaessen op de website veel sterkte toe. "We hopen hem snel weer te zien op de club."

 


Door: ANP