Rijsoord wint ruim van De Meeuwen

17 February 2019, 10:45 uur
Sport
mainImage

Het was een regelrecht spektakel zaterdagmiddag in Zoutelande. Niet zozeer door het niveau van de wedstrijd. Wel door twee rode kaarten, vier gele, een gemiste strafschop, twee afgekeurde doelpunten én door vijf geldige doelpunten. Rijsoord bleef in dit geweld aan de goede kant van de score en wist De Meeuwen met een ruime overwinning dieper in de zorgen te duwen.

Rode kaart
De wedstrijd begon sensationeel, want al in de vijfde minuut trok Rembrand Duindam een rode kaart. Het ‘slachtoffer’ was verdediger Stijn Luteijn, die de doorgebroken Khalid Rahli in het strafschopgebied neerhaalde. Het was de scheidsrechter echter ontgaan dat niet Luteijn, maar doelman Jesse Kerkhove de overtreding pleegde. Die ontsprong dus de dans, maar zou later in de wedstrijd alsnog dezelfde kleur kaart voor zijn neus gehouden zien. Khalid Rahli schoot de penalty vervolgens naast.

Na een klein halfuur kwam de thuisploeg, tegen de verhouding in, op voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Kevin Janse. Rijsoord zou vrij snel weer op gelijke hoogte komen, toen net buiten het strafschopgebied alweer een overtreding op Rahli was gepleegd. Nadat een eerdere poging van Mike van Gool op niets was uitgelopen, was het nu Khalid Rahli die de vrije schop nam. Via een tegenstander belandde de bal in het doel: 1-1. Omdat ook een doelpunt van Rahli even later werd afgekeurd, was dit de ruststand.

Prima wissel
Direct na de rust kwam de thuisploeg met tien man prima uit de startblokken. Het numerieke verschil was niet te zien en Rijsoord moest binnen enkele minuten al twee hoekschoppen weggeven. Na een klein kwartier kwamen de Kraaien bij een snelle uitval wel op voorsprong dankzij Nelson Costa de Brito.

In de 67e minuut bracht trainer Steef Buijs Jimmy van der Vaart in dezelfde minuut zorgde hij bij zijn eerste balcontact voor de 1-3. Het venijn zou in het slot van de wedstrijd zitten. Nadat een minuut voor het officiële einde alweer een doelpunt van Khalid Rahli werd afgekeurd was er een minuut later een dieptepass, die door doelman Kerkhove kon worden opgevangen. Hij vloerde echter ook Jimmy van der Vaart op een wijze die door de scheidsrechter werd uitgelegd als een slaande beweging. Opnieuw een penalty, die door Romain van Bruggen werd benut: 1-4.
Nadat de stofwolken waren opgetrokken ging een tevreden Rijsoord weer terug naar de Vlasstraat. Voor het eerste elftal van Rijsoord staat volgende week een bezoek een Honselersdijk op het programma.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (67. Jimmy van der Vaart) – Stephan Ooms – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Mervin Zaalman (62. Casper Gerritse).