Rijsoord Vrouwen knokken zich naar punt

10 February 2019, 18:48 uur
Sport
mainImage

Na de teleurstellende thuisnederlaag in januari tegen De Alblas (2-4 verlies) ontvingen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag het op de ranglijst hoger geklasseerde Zwaluwe, gecoacht door oud-Rijsoord speler Arie Wilschut.

Met de stormachtige wind tegen, die goed voetbal zo goed als onmogelijk maakte, kwam Rijsoord zeker in de beginfase amper van de eigen helft af. Toen Zwaluwe al na vijf minuten weliswaar gelukkig op 0-1 kwam, leek een nieuwe nederlaag in de maak. Toch zou het anders lopen. Heel compact spelend wisten de vrouwen, zaterdag gecoacht door Martin de Reus en met hulp van Peter van der Pol, de schade verder te beperken. De defensie, met Mariëlle Bode in de goal, hield prima stand en hoewel Zwaluwe nog diverse goede kansen kreeg bleef het tot de pauze bij 0-1.

Na de rust had Rijsoord de harde wind mee en kon het op jacht gaan naar de 1-1. Er waren ook mogelijkheden. Hoewel Zwaluwe wel de beter spelende ploeg bleef, kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. De defensie bleef bijzonder scherp en de uitvallen van Rijsoord leverden meerdere kansen op. Zo waren Chantal Vogel en Marjolein Hilberts, die de paal raakte, dichtbij. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk alsnog toen Chantal Vogel de keepster passeerde, maar vervolgens onderuit werd gehaald. De prima leidende scheidsrechter Wim de Jong kon niet anders doen dan de bal op de stip leggen, waarna diezelfde Vogel hard en zuiver voor de 1-1 zorgde. Een prima stand voor Rijsoord en hoewel beide ploegen nog wat kansen kregen bleef het bij 1-1.

Met dit punt kan Rijsoord tevreden zijn na een wedstrijd waarin men met een hecht collectief streed voor elke meter en liet zien dat er een echt team in het veld stond dat voor elkaar wilde strijden. Zo spelend zijn er zeker mogelijkheden om uit de onderste regionen weg te komen.