Rijsoord uit de beker na verlies bij Moerse Boys

15 January 2020, 10:29 uur

Het was winderig en nat op het bijveld bij zondag hoofdklasser Moerse Boys. En ondanks het harde werken is het Rijsoord niet gelukt om de volgende ronde in het KNVB toernooi te bereiken.

Na een kwartier was slecht verdedigen in de zestienmeter er de oorzaak van dat de thuisclub zomaar op een 1-0 voorsprong kwam. Toen na ruim een half uur Desley de Wolf met direct rood, vermeende elleboogstoot, werd weggestuurd leek het bekertoernooi gedaan voor de ‘kraaien’. Niets was echter minder waar, want Rijsoord deed er een schepje bovenop. Eerst was het Berry de Groot die met een daverende knal vanaf 40 meter voor de gelijkmaker zorgde en even later zorgde Nelson Costa de Brito voor een 1-2 voorsprong door een vrije trap binnen te schieten. De voorsprong was echter van korte duur want nog voor het rustsignaal frommelde Moerse Boys de gelijkmaker achter keeper Ragip Ozrak.

Na de rust was de eerste kans gewoon weer voor Rijsoord, maar van dichtbij lukte het Berry de Groot niet om de 2-3 te maken. Direct aan de andere kant was het Moerse Boys wat wel wist te scoren zodat de 3-2 al snel op het scorebord kwam en een grotere uitslag tot de mogelijkheden leek te horen. Maar ondanks het ondertal bleef Rijsoord de beter voetballende ploeg en kreeg het ook zeker kansen via Casper Gerritse, Danilo Alkema (2x) en Donovan Lioe Anjie op de gelijkmaker. Moerse Boys was ook gevaarlijk in de counter maar vergat om de trekker over te halen. Toen ook invaller Jochem Bakker met direct rood, doorgebroken speler, kon vertrekken op zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd was het gedaan met de kansen om de volgende bekerronde te behalen. In de slotseconden bepaalde de thuisclub via een penalty de eindstand op 4-2.

Zaterdag is de hervatting van de competitie en wordt er thuis gespeeld tegen sc Feyenoord. De aftrap is om 14.30 uur aan de Vlasstraat.