Rijsoord ruim langs negenkoppige Meeuwen

16 February 2019, 18:22 uur

Rijsoord heeft zaterdagmiddag met duidelijke cijfers gewonnen van De Meeuwen. In Zeeland werd het 1-4 voor de Kraaien.

Al na vijf minuten moest de thuisploeg door met tien man, nadat Stijn Luteijnen met rood moest vertrekken. Toch kwamen De Meeuwen na een halfuur brutaal op voorsprong dankzij een doelpunt van Kevin Janse. De reactie van Rijsoord liet echter niet lang op zich wachten. Khalid Rahli trok de stand uit een vrije trap gelijk.

Na de pauze had Rijsoord een duidelijk veldoverwicht. Na een uur wist de ploeg van Steef Buijs dit ook daadwerkelijk uit te drukken in de stand, toen Nelson Costa de Brito doeltreffend was. Enkele minuten later tekende invaller Jimmy van der Vaart voor de derde Ridderkerkse treffer.

In de blessuretijd moest De Meeuwen ook nog door met negen man. Jesse Kerkhove kreeg een rode kaart na een overtreding in het strafschopgebied. De daaropvolgende penalty werd binnengeschoten door Yoshi Verbrugge.

Rijsoord blijft door de overwinning in Zeeland koploper. Ook de concurrenten SHO en Kloetinge maakten geen fout, waardoor het ongemeend spannend blijft in de top van de eerste klasse.