Rijsoord gaat onderuit in Den Haag

24 March 2019, 08:10 uur

Rijsoord heeft zich zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen door in Den Haag te verliezen van Die Haghe. Thuis werd het nog een ruime 6-0 overwinning, maar nu ging Die Haghe er met 3-1 met de winst vandoor. Twee strafschoppen en een hoekschop zorgden voor evenveel doelpunten. Rijsoord kon daar maar één treffer tegenover stellen. Door de overwinning van SHO bij RVVH voeren de Oud-Beijerlanders nu met een punt meer dan de Kraaien de ranglijst aan en volgt Kloetinge, dat zaterdagmiddag ook verloor, op de derde plaats.

Trainer Steef Buijs had voor deze zaterdagmiddag geen problemen. Na het forse verlies van begin dit jaar zijn er in het team van Wim de Jong weer een aantal destijds geblesseerde spelers teruggekeerd en draait het team nu beter dan net na de winterstop. Het eerste kwartier was een fase van aftasten, waarbij Rijsoord enkele goede en snelle aanvallen liet zien. Rijsoord kreeg ook later enkele goede kansen op de openingstreffer en was in de eerste helft de betere ploeg, maar gescoord werd er niet.

Toch zou er nog een doelpunt vallen voor de rust, maar niet van de bezoekers. Bij een ongelukkige actie van Darlison Gerardus werd Sander de Jong geraakt en voor die overtreding kreeg de thuisploeg een strafschop toegekend. Gelukkig trok de in eerste helft goed leidende scheidsrechter geen gele kaart voor Gerardus, want dat zou dan zijn tweede zijn geweest. De Jong ontfermde zich over de strafschop: 1-0. Het zou tevens de ruststand zijn.

Ommekeer
De tweede helft zou ontluisterend zijn voor Rijsoord. Opvallend was dat scheidsrechter Spaans geen schim meer was van hoe hij zich toonde in de eerste helft, toen hij een prima wedstrijd floot. Zijn beslissingen in de tweede helft riepen van beide teams allerlei vragen op door zijn niet consequente manier van fluiten. Desondanks moet Rijsoord voor het verlies vooral de hand in eigen boezem steken.

Vier minuten na de rust had de thuisploeg zomaar de voorsprong kunnen uitbouwen, maar Ricardo Rosário zag zijn onverwachte inzet op de paal belanden. Nog eens vier minuten later alweer een kans voor Die Haghe. Dezelfde Rosário mocht al dan niet in buitenspelposititie alleen doorgaan op doelman Ragip Özrak, maar die bleef heel kalm en plukte op het juiste moment de bal van de voeten van de aanvaller. Na een half uur spelen volgde een zwak moment van de scheidsrechter toen hij weigerde te fluiten voor een strafschop voor Rijsoord. De duidelijk gemaakte handsbal wuifde hij weg. In die periode moest de scheidsrechter alert zijn om de wedstrijd niet uit de hand te laten lopen.

Bij een aanval kopte Mike van Gool de bal door naar Khalid Rahli en die kopte de bal in de verre hoek. Doelman Bas Drost was kansloos. Rijsoord had in die periode moeten doordrukken, maar de Kraaien hanteerden vooral de lange bal. De thuisploeg zou uiteindelijk nog twee doelpunten maken en met 3-1 van Rijsoord gaan winnen. Eerst was het Jeroen Brand, die een hoekschop keihard binnenkopte: 2-1. Toen Stephan Ooms in het eigen strafschopgebied een opspringende bal tegen zijn arm kreeg, was de tweede strafschop een feit. Sander de Jong ontfermde zich weer over het buitenkansje: 3-1. Een teleurstellende middag voor Rijsoord, dat het resultaat aan zichzelf te danken heeft.

Volgende week zaterdag is er geen programma voor Rijsoord. De eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd op 6 april aanstaande. Dan is SV Poortugaal de tegenstander. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus (46. Stephan Ooms) – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Berry de Groot – Khalid Rahli – Mike van Gool (76. Jimmy van der Vaart) – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman (59. Casper Gerritse).