Rijsoord biedt weerstand, maar verliest toch

13 October 2019, 09:50 uur

Zaterdagmiddag was AZSV de tegenstander van Rijsoord. Een tegenstander, die bovenin meedoet en dus bij voorbaat al een lastige klus. In de verdediging moest trainer Steef Buijs Leon van den Heerik, vorige week nog een van de uitblinkers, missen en begon Berry de Groot in de basis.

Al in de rust keek Rijsoord tegen een 2-0 achterstand aan, maar het was een eerste helft waarin Rijsoord zeker niet de mindere was en de doelpunten ongelukkig tot stand kwamen. Eerst was het al in de tweede minuut, toen Donovan Lioe Anjie een eigen doelpunt maakte; 1-0. Daarna zocht Rijsoord de aanval op en zette de tegenstander onder druk. Na tien minuten een goede kans voor de Kraaien, toen Casper Gerritse uit een corner van Levyn Biekman zijn kopbal op de lijn gestopt zag door de doelman. Na twintig minuten gespeeld te hebben stond de stand op 2-0. Eerst was het doelman Ragip Özrak, die met een goede redding het tweede doelpunt voor de thuisploeg kon voorkomen, maar twee minuten later moest hij toch capituleren toen Kars Vierwind uit een strafschop mocht aanleggen; 2-0. Een overtreding door Desley de Wolf lag hieraan ten grondslag.

Direct scoren
Na de rust moest Mike van Dongen geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en was Stephan Ooms zijn vervangen. In plaats van resoluut de achterstand aan te pakken, keek Rijsoord al een minuut na de rust tegen een 3-0 achterstand aan. Joost Rasing was de doelpuntenmaker; 3-0. De Kraaien bleven wel op zoek naar een doelpunt, maar ook de thuisploeg bleef gevaarlijk. Trainer Steef Buijs bleef wisselen in een poging de tegenstander nog was ‘pijn’ te doen, maar toen AZSZ in de 57e minuut de vierde treffer aantekende was het eigenlijk gebeurd. Niek te Veluwe was de doelpuntenmaker. Ondanks de tegenstand een flinke nederlaag voor Rijsoord, dat weer een plaatsje is gezakt op de ranglijst.

Komende zaterdag is er geen competitieprogramma en de zaterdag daarna staat er voor Rijsoord de uitwedstrijd tegen De Jodan Boys op het programma. De Gouwenaren verloren zaterdag bij Achilles Veen en hebben slechts drie punten meer dan Rijsoord. Met een beetje goede wil en geluk licht wellicht een mooi resultaat in het verschiet