René van der Gijp komt met grote show naar Ahoy

10 December 2019, 12:56 uur
Sport
mainImage

Voetbalanalist René van der Gijp komt in september 2020 naar Rotterdam Ahoy met zijn theatershow GIJP Live! XL. Dat maakte de 58-jarige oud-speler van Sparta, PSV en Oranje gisteravond bekend in Veronica Inside. Naast Van der Gijp zijn deze avond onder andere ook voetbalvrienden Jan Boskamp, Wim Kieft,  Hans Kraay Jr. en Michel van Egmone aanwezig. De presentatie is in handen van Jan Dirk Stouten. Eerder stond Van der Gijp al in het Nieuwe Luxor met zijn show, maar wil nu dus groter uitpakken.

De kaartverkoop voor deze grootse show start op vrijdag 13 december. In de show praat Gijp op geheel eigen wijze over zijn persoonlijke leven, de televisiewereld en het profvoetbal.

“We vinden het een geweldige uitdaging om Ahoy in te gaan en hebben besloten het geld dat we verdienen aan Support Casper te doneren. Casper van Eijck is een goede vriend en we willen zijn doel om alvleesklierkanker te bestrijden graag ondersteunen", aldus de analist.

René van der Gijp is bekend van voetbalpraatprogramma Veronica Inside, waar hij met presentator Wilfred Genee en analyticus Johan Derksen op geheel eigen wijze de voetbalwereld onder de loep neemt. Onlangs werd Van der Gijp nog verkozen tot grappigste BN’er. In 2010 werd René van der Gijp genomineerd voor de Televizier Talent Award. Een jaar later won hij met Veronica Inside (toen nog Voetbal International) de presigieuze Gouden Televizier-Ring.