Reijnen moet de nieuwe assistent-trainer van Feyenoord worden

27 November 2023, 15:42 uur
Sport
mainImage
ANP

Etiënne Reijnen moet de nieuwe assistent-trainer in de technisch staf van Feyenoord worden. De oud-voetballer werkt nu nog als technisch directeur bij SC Cambuur. De kampioen uit Rotterdam is op zoek naar een nieuwe assistent-coach omdat Marino Pusic vertrokken is naar Sjachtar Donetsk.

"We moeten nog een aantal details overeenkomen, maar de kans is heel groot dat hij gaat komen", erkende trainer Arne Slot tijdens zijn laatste persconferentie voor het thuisduel van dinsdagavond met Atlético Madrid in de Champions League. "Ik heb er goed over nagedacht. Uiteindelijk vond ik het een belangrijk criterium dat als je midden in het seizoen iemand aantrekt, je diegene ook al goed kent. Je wil niet midden in een seizoen iemand nog helemaal moeten leren kennen."

Slot en Reijnen voetbalden samen bij PEC Zwolle. "Maar daarnaast kijk je natuurlijk ook altijd naar kwaliteit", vervolgde de trainer van Feyenoord. "Ik denk dat Etiënne een zeer talentvolle trainer is. Het is niet voor niets dat Dick Schreuder hem mee naar Spanje wilde nemen."

Volgens Slot is de 36-jarige Reijnen complementair aan de rest van de technisch staf van Feyenoord. "Met de ervaring die we met John de Wolf, Sipke Hulshoff en mijzelf al hebben, zochten we ook een talentvolle trainer. Iemand die jong is en de aansluiting met de kleedkamer goed kan maken. Wat mij betreft zijn dat allemaal vinkjes die gezet zijn om hem te willen aantrekken."


Door: ANP