Pusic over vertrek bij Feyenoord: heb mijn eigen gevoel gevolgd

12 November 2023, 13:18 uur
Sport
mainImage
ANP

Marino Pusic heeft in gesprek met ESPN aangegeven dat hij het opgeven van het assistentschap bij Feyenoord "best lastig" vond. Eind oktober tekende hij een contract als trainer van het Oekraïense Sjachtar Donetsk.

Vooral het verbreken van de samenwerking met Arne Slot viel Pusic zwaar. "Wij zijn niet alleen collega's, maar ook vrienden. We konden alles met elkaar bespreken en dat kenmerkte onze samenwerking. Arne reageerde positief en dat is typerend voor hem als mens en als professional."

Pusic vindt dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Dinsdag won hij met zijn nieuwe club nog met 1-0 van FC Barcelona in de Champions League. "Ik heb mijn eigen gevoel gevolgd. Dit was het juiste moment."

In de competitie won Pusic met Sjachtar zijn eerste twee duels. Zondagavond wacht een treffen met SC Dnipro-1. "Het is erg belangrijk dat een groep je visie omarmt, zodat je bepaalde ideeën kan doorvoeren. Ik werk met een leergierige groep, een hecht team. Voor een trainer een belangrijk vertrekpunt", zei de oefenmeester.

 


Door: ANP