Prima eerste helft redt KCR in Den Haag

27 January 2019, 19:49 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Prima eerste helft redt KCR in Den Haag

Na drie nederlagen op rij heeft KCR weer eens twee punten aan het totaal mogen toevoegen. Dat was ook wel nodig, want een verlies bij hekkensluiter Die Haghe had de Ridderkerkse korfballers in grotere degradatienood gebracht. Toch ging het nog bijna fout, nadat een voorsprong van zeven goals werd weggegeven. Net op tijd herstelde KCR, zodat de punten mee gingen naar Ridderkerk.

Het was een beetje een vreemd tafereel om de zestien korfballers van Die Haghe en KCR aan het werk te zien. Plaats van handeling was namelijk de topsporthal van Sportcampus Zuiderpark, die een tribunecapaciteit van maar liefst 3.500 zitplaatsen heeft. Met een kleine 100 man op de tribune, waarvan zo'n 40 meegereisde Ridderkerkers kende KCR een wervelende eerste helft. Bij 5-4 keek men tegen de eerste en naar later bleek ook laatste achterstand aan. De ploeg van Dennis Gaemers pakte door en wist met snel combinatiespel door te lopen naar een 8-14 voorsprong. daarna verslapte men wat, maar met een productieve 14-18 voorspring zocht men de kleedkamers op. Na de pauze leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot 15-22. Die Haghe kroop puntje voor puntje naderbij en bij KCR lukte aanvallend niets meer. Verdedigend liet men teveel steken vallen. En zo kon het gebeuren dat door zeven treffers van de gewezen landskampioen de ploegen weer naast elkaar stonden. Anita Vrijmoed, Remon de Vos en Stephan Mulder zorgden er voor dat de marge weer naar drie gezet werd. Uiteindelijk was het slotakkoord voor de sterk spelende Mark van der Schelling, die de eindstand op 24-27 bepaalde. Doordat HKV/Ons Eibernest van GKV/Enomics verloor (34-36!) verliet KCR halverwege de competitie de zevende plaats, die een beslissingswedstrijd tot gevolg heeft.

Het productieve GKV/Enomics komt zaterdag op bezoek. De ploeg uit Gorinchem doet nog mee voor de titel en liet in het heenduel KCR kansloos.