Prijswinnaars onthuld op alternatief Sportgala

22 December 2021, 09:18 uur
Sport
mainImage
ANP

Op een vrijwel lege locatie in Haarlem wordt bekendgemaakt wie zijn gekozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Het Sportgala heeft als gevolg van de coronamaatregelen een ander karakter gekregen. Normaal gesproken komen alle topsporters in een grote zaal bij elkaar om terug te blikken op de mooiste sportprestaties van het jaar, maar nu zijn alleen de genomineerden aanwezig.

Vorig jaar ging het Sportgala helemaal niet door vanwege de coronapandemie. Daarom worden nu de prestaties van 2021 én 2020 belicht. De sporters en coaches konden de afgelopen twee dagen digitaal hun stem uitbrengen voor de prijzen voor de Sportman, Sportvrouw, Paralympisch Sporter, Sportploeg en Coach van het Jaar. Hun stemmen tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de overige 50 procent komt bij de negen leden van de vakjury vandaan.

Max Verstappen, Harrie Lavreysen en Niek Kimmann zijn de kandidaten om de Jaap Eden-award bij de mannen te winnen. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Sifan Hassan, Annemiek van Vleuten en Suzanne Schulting. Het Sportgala begint om 20.30 uur en wordt live uitgezonden door de NOS.


Door: ANP