Poelmann en Brus kandidaten RvC Feyenoord

2 March 2020, 22:46 uur
Sport
mainImage
V.l.n.r.: Boudewijn Poelmann en Ronald Brus

Boudewijn Poelmann en Ronald Brus hebben zich bij de Vrienden van Feyenoord kandidaat gesteld voor de twee vacatures in de Raad van Commissarissen van de bvo Feyenoord. Niet uitgesloten is dat er nog een derde is, maar dat is nog niet bekend gemaakt.

De Vrienden, die Feyenoord 27 miljoen euro hebben geleend en daarvoor nu 47% aandelen hebben, hebben recht op twee plekken in de RvC, die in totaal uit vijf man bestaat. De benoeming moet worden goedgekeurd door de De Stico, het orgaan bij Feyenoord dat de continuïteit van de club bewaakt en waarvan oud burgemeester Ivo Opstelten voorzitter is.

De andere drie leden van de RvC ijn Toon van Bodegom (president-commissaris), Sjaak Troost en Gerard Moussault. Zij vertegenwoordigen de belangen van het betaalde voetbal van Feyenoord. Van hen zat Moussault al in de RvC toen Poelmann daar al eens eerder deel van uitmaakte. Hij vertrok daaruit na onenigheid over de rol van de voormalige technisch directeur Van Geel.

Poelmann is oprichter en directievoorzitter van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV en van Novamedia. Novamedia is de bedenker en eigenaar van het Postcode Loterij concept en runt internationaal goededoelenloterijen in vijf landen. 

Brus is oprichter en eigenaar van het zeven jaar oude myTomorrows, een bedrijf dat zich specialiseert in geregistreerde, door toezichthouders goed bevonden medicijnen, maar nog niet op de markt zijn omdat ze nog niet alle verplichte ontwikkelfasen hebben doorlopen. Oud-minister Plasterk is in dienst bij Brus.