Overmaas is Bolnes (za) de baas

13 October 2019, 18:22 uur

Op een zeer druilerig Sportpark Bolnes stond zaterdagmiddag de wedstrijd Bolnes – Overmaas gepland. De wedstrijd werd gespeeld op een uitermate zwaar veld, omdat het gras door de vele regen van afgelopen week niet kon worden gemaaid.

Bolnes kwam, zoals gewoonlijk, weer eens achter met 0-1. Uit een weggekopte corner kwam de bal voor de voeten van Jimmy Gerding die hard en droog uithaalde vanaf een meter of twintig. De bal belandde met een droge plof achter keeper Hamstra. Binnen tien minuten had Bolnes de achterstand omgezet in een voorsprong. Na uitstekend werk van aanvoerder Rick Visser werd Jailson Dos Santos de ruimte ingestuurd. Laatstgenoemde speelde keeper Jeffrey van Welsum beheerst uit en maakte de 1-1. Amper vijf minuten later volgde ook de 2-1. Een vrije trap van dezelfde Dos Santos werd van richting veranderd en belandde in de goal.

Op het moment dat je dacht dat Bolnes de wedstrijd onder controle had, wat ook zo was, sloeg Overmaas pardoes toe. Een prima aanval van de bezoekers werd afgerond door Rayen Naigi. Hij bevond zich in buitenspelpositie, maar de goal werd desondanks goed gekeurd omdat de grensrechter van Bolnes vergat zijn vlag op te steken.

In de tweede helft was Bolnes geen schim meer van zichzelf. Als er een wedstrijd gewonnen kon worden door praten, dan stond Bolnes stijf bovenaan. Zeker de maker van de twee doelpunten van Bolnes zou een uitstekende opperspreekstalmeester zijn in het circus. Overmaas trok zich daar niets van aan en hoewel de ploeg onder druk stond, kwam het toch op voorsprong. Trainer Lopes bracht nog twee wissels in het veld en haalde spelers naar de kant die dat niet verdienden. Het praten ging maar door hetgeen het speel niet ten goede kwam.

Als Overmaas het slimmer had uitgespeeld, dan had het de wedstrijd al eerder kunnen beslissen. Het duurde nu tot in blessuretijd voordat dit gebeurde. Een afgeslagen cornerbal zorgde voor een ruime overtalsituatie voor Overmaas, dat de situatie goed benutte en de 2-4 op de borden zette. Bolnes heeft uitgesproken dit seizoen mee te willen doen voor de prijzen. De conclusie na drie wedstrijden is echter dat er nog veel werk aan de winkel is.