Oranje begint voorbereiding op laatste twee EK-kwalificatieduels

14 November 2023, 09:07 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal begint in Zeist aan de voorbereiding op de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden. Oranje traint om 12.00 uur. Bondscoach Ronald Koeman geeft om 11.00 uur eerst een persconferentie, waar hij onder meer zijn selectie toelicht.

Verdedigers Nathan Aké, Matthijs de Ligt en Micky van de Ven ontbreken met blessures, net als middenvelder Frenkie de Jong en aanvallers Memphis Depay, Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Ajax-verdediger Jorrel Hato en Toulouse-spits Thijs Dallinga zitten voor het eerst bij de selectie.

Nederland speelt zaterdag om 20.45 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Ierland. Een zege volstaat voor plaatsing voor het EK. Lukt dat niet, dan volgt drie dagen later in Portugal tegen Gibraltar (20.45 uur Nederlandse tijd) een herkansing.

Het EK is komende zomer van 14 juni tot en met 14 juli in Duitsland. Aan het toernooi doen 24 landen mee. De loting is op zaterdag 2 december vanaf 18.00 uur in Hamburg. Gastland Duitsland, Engeland, Spanje, Schotland, Frankrijk, Turkije, België, Oostenrijk en Portugal zijn al zeker van deelname.


Door: ANP