NK wielrennen in de knel door kabinetsbesluit

21 April 2020, 19:43 uur
Sport
mainImage

Het wordt voor wielerbond KNWU een haast onmogelijke klus dit jaar nog een nationale titelstrijd te organiseren. De oorspronkelijke geplande data voor de tijdritten en de wegraces, half juni in Emmen en op de VAM-berg, leken vanwege de coronacrisis al onhaalbaar. Nu het kabinet alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september heeft verboden, zijn ook de alternatieven niet mogelijk.

De organisatie had eerder al laten weten aan begin augustus te denken. De internationale wielrenunie UCI hield op de nieuwe wielerkalender het weekeinde van 22 en 23 augustus vrij voor wegwedstrijden om nationale titels.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg erkent dat het moeilijk gaat worden. "Maar we gaan er eerst met alle betrokken partijen, zoals gemeenten, de provincie Drenthe, sponsors en politie, over praten. Er is zorgvuldig overleg nodig", aldus Veneberg. Met mogelijk de Tour, Giro en Vuelta in het najaar plus nog een aantal klassiekers, naast de reeds bestaande wedstrijden, lijkt het vinden van een datum voor de NK na 1 september, met name voor de profs, bijzonder lastig.


Door: ANP