Nieuwe Feyenoord-coach Priske wil nog niet praten over titels

3 July 2024, 17:41 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Brian Priske van Feyenoord weigert zich vooralsnog uit te spreken over de ambities van de club voor het nieuwe seizoen. "Het is nog maar 3 juli, het is te vroeg om al over titels te praten", zei de 47-jarige Deen tijdens zijn eerste persconferentie in Rotterdam.

"Op dit moment zijn de filosofie en de spelers belangrijk, de spelers die hier al langer waren en de nieuwe gezichten", verklaarde Priske, die maandag begon aan de voorbereiding. "Ik kan ook moeilijk zeggen wanneer ik tevreden ben na afloop van het seizoen. Ik weet niet hoe ik me over een jaar voel."

"Er zijn veel factoren. Hoe presenteren we onszelf en de club, hoe is de ontwikkeling van het team en de spelers. Je kunt resultaten bovendien niet altijd controleren. Kijk naar het afgelopen seizoen van Feyenoord. Dat puntentotaal is vaak genoeg voor een landstitel, maar op de een of andere manier werd PSV kampioen", wist de nieuwe trainer.

Priske benadrukte tijdens de persconferentie het belang van de inzet van zijn spelers. "Ik wil het beste van de spelers, niet gemiddeld. Ik wil een wil om te winnen zien en ik wil teamspelers. De fans moeten zien dat zij willen zweten en bloeden voor het logo. Dat ze er alles voor willen geven", aldus Priske.

Vertrek bepalende spelers
Priske is niet bang voor het eventuele vertrek van bepalende spelers deze zomer. "Ik maak me geen grote zorgen indien spelers gaan. Dat is onderdeel van het voetbal. Het is aan ons om het team zo goed mogelijk te prepareren als dit het geval is", zei de nieuwe coach.

"We hebben een goede staf, goede scouts en Dennis te Kloese (algemeen en technisch directeur) is erg goed. Wij moeten het beste uit de selectie halen en eventueel versterkingen halen als dat nodig is, spelers uit de opleiding of anders van buitenaf."

Priske wilde niet ingaan op wat voor type spelers hij nog nodig dacht te hebben voor aanvang van het seizoen. "Ik wil graag een precies antwoord geven, maar dit is niet de juiste plaats. Dat soort zaken bespreken we binnen de club."

 

 


Door: ANP