Neptunus wint gemakkelijk in 5 innings

28 August 2020, 09:16 uur
Sport
mainImage
Coach Jaarsma zet Neptunus nog vaster aan kop

door Jan van der Sande

Neptunus speelde een uitwedstrijd op het eigen terrein omdat Storks niet over een lichtinstallatie beschikt en bij de start van het drieluik tegen de Hagenaars waren er al dreigende wolken. Dat beloofde niet veel goeds. Er was geen moment sprake van een echte wedstrijd. Na twee slagbeurten hadden de Drietanders al 10x !! gescoord. Even na negen uur was de wedstrijd geldig en juist op dat moment maakte een enorme regenbui verder spelen onmogelijk. Eindstand 1-10.

In de eerste inning waren hits van Dwayne Kemp en Benjamin Dille al voldoende om Stijn van der Meer en Gianison Boekhoudt te laten scoren. Een beurt later was het pleit al beslecht. Zeven honkslagen en drie vrije lopen leverden acht runs op. Totaal zou starter Nick Winkel niet minder dan 12 hits moeten incasseren, daarbij gaf hij ook 7 vrije lopen weg. Na de grote achterstand zag hij de ploeg van coach Ronald Jaarsma duidelijk gas terugnemen.

In de vijfde slagbeurt zorgde het Storks-infield voor een weinig voorkomend huzarenstukje. Dwayne Kemp en Gianison Boekhoudt waren allebei met 4 wijd op het honk gekomen en er was nog niemand uit. Benjamin Dille sloeg de bal hard richting derde honkman Jurrian Hansen. Hij stapte op zijn honk voordat Kemp daar was, gooide de bal snel naar tweede honkman Jason Netten, die vervolgens de bal eerder op het eerste honk kreeg zodat een uniek triple play een einde maakte aan de aanvallende inning van Neptunus.

Vlak daarna kwam de regen met bakken uit de hemel. De wedstrijd was geldig waarna de umpires snel besloten om de wedstrijd te beëindigen. Coaches en spelers hadden daar alle begrip voor.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur volgt deel 2, waarna zondag in Kijkduin de afsluitende wedstrijd van dit weekend komt. Later op de avond vernam men bij Neptunus dat Pirates in Bussum verslagen was zodat de Rotterdammers de eerste plaats nog vaster in de handen kregen. Het verschil is nu zes punten.