Mooie examens van leden Zonzinkan aikido

13 April 2019, 18:31 uur
Sport
mainImage
Jaap Dogger
De geslaagden tonen trots hun diploma.

Op woensdagavond 10 april deden Youri Konijnendijk, Jos Roderkerken en Nando Koelewijn ten overstaan van familie en aikido-deelnemers hun examens voor vijfde en derde kyu.

Met mooie en gecontroleerde bewegingen werden de tegenstanders zacht en met aandacht geworpen. Aikido is dan ook een hele aparte vorm van zelfverdediging, die totaal niet agressief is en die inzicht geeft hoe jij omgaat met jezelf en met de ander.

Deze drie aikido’ers zijn een voorbeeld voor de aikidoclub Zonzinkan. Hier leer je dat focus en ontspanning het toverwoord zijn om de ander te bewegen. Je voelt dan dat je energie gaat stromen. En dat je de ander zonder krachtinspanning naar de grond brengt. Deze ervaring geeft voor vele beoefenaar de stimulans om hun leven drastisch te veranderen.

Ontspanning en inzicht in je eigen handelen komen dan op de voorgrond te staan. Als u interesse hebt om dit ook te leren en de ander zonder inspanning mee te nemen in een greep of worp, dan ben je van harte welkom op de mat, te vinden aan de Platanenstraat 6 te Ridderkerk.

Iedere woensdagavond en donderdagavond wordt er getraind. U kunt ons vinden op www.zonzinkan.nl of bellen naar Marcel Looy tel.: 06-40099030.