mainImage

Minuut stilte in Eredivisie vanwege stadionramp Indonesië

2 oktober 2022, 11:58 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Bij de voetbalwedstrijden in de Eredivisie wordt zondag voor de aftrap een minuut stilte gehouden, uit respect voor de slachtoffers van de stadionramp in Indonesië. Bij de rellen die uitbraken na de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya in het Kanjuruhan-stadion kwamen zeker 174 mensen om het leven en raakten ruim 300 mensen gewond.

"Voor de start van alle vijf wedstrijden die vandaag in de Eredivisie worden gespeeld, wordt een minuut stilte gehouden uit respect voor alle slachtoffers die bij de tragedie in het Kanjuruhan-stadion zijn gevallen", aldus de KNVB. "Wij leven mee met Indonesië."

Het gebeurt zelden dat in het Nederlandse voetbal een minuut stilte wordt gehouden voor tragische gebeurtenissen in het buitenland. In Spanje besloot de organisatie van La Liga ook om zondag stil te staan bij de stadionramp in Indonesië.

Om 12.15 uur begint in de Eredivisie de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Volendam. Om 14.30 uur is de aftrap van NEC - Feyenoord en Excelsior - FC Utrecht. De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam begint om 16.45 uur en de achtste speelronde wordt om 20.00 uur afgesloten met FC Emmen - sc Heerenveen.

Landskampioen Ajax heeft via Twitter al medeleven betuigd met de slachtoffers in Indonesië. "We zijn diep bedroefd door de tragedie in Malang, Indonesië. Er mag bij een voetbalwedstrijd nooit geweld zijn. De gedachten van iedereen bij Ajax zijn bij alle betrokkenen."


Door: ANP | Foto: ANP