mainImage

Mike van Duinen verzuimt in 1e helft voor Excelsior te scoren

2 oktober 2022, 17:42 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Excelsior heeft zondagmiddag op Woudestein met een minimaak verschil van FC Utrecht verloren: 0-1. Beide teams begonnen het duel met 9 punten uit zeven duels. Een mooi totaal voor Excelsior, maar voor het ambitieuze Utrecht ver onder de maat. Trainer Hennk Fraser had voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor de huurlingen Amin Younes en Naoki Maeda. Zij zagen hoe Excelsior in de beginfase de beste kansen kreeg via Mike van Duinen en Kenzo Goudmijn. Maar halverwege de eerste helft ging het initiatief naar de bezoekers, waarbij Maeda net niet kon scoren nadat hij door door Sander van de Streek was bediend.

Scoren deed Van de Streek dan maar zelf. Met zijn eerste treffer van het seizoen - een kopbal uit een hoekschop van Can Bozdogan - bezorgde hij FC Utrecht in de 31e minuut een 1-0 voorsprong. Op aangeven van opnieuw Van de Streek miste Bas Dost niet veel later de kans op de 0-2.

Pas in de slotfase zette Excelsior de bezoekers onder druk. Veel kansen leverde dat niet op, al schreeuwde Excelsior om een strafschop nadat Van Duinen onderuit leek te zijn gehaald door Mark van der Maarel. Scheidsrechter Richard Martens zag er geen overtreding in en kreeg daarbij de steun van de VAR.


Foto: ANP